close

Juriu

Mirela Oprea

Mirela Oprea

Technical Advocacy Director, World Vision Middle East and Eastern Europe

Mirela este licenţiată în psihologie şi ştiinţele educaţiei (UBB Cluj - Napoca) şi după ce a absolvit un master în bună guvernare şi politici de integrare europeană, a dobândit titlul de doctor în cooperare internaţională şi politici de dezvoltare durabilă (Facultatea din Bologna). A început să lucreze în domeniul social că voluntar, pe când era încă elevă de liceu. Astfel, în clasa a noua, împreună cu colegii din gimnaziu, a pus bazele unei iniţiative de animaţie pentru copiii din cartierul ei (Valea Aurie, din Sibiu). 

Ca studentă la Cluj, ea a devenit voluntară şi apoi angajată a World Vision România. Primul ei rol a fost acela de coordonator de voluntari: în 3 ani a coordonat peste 300 de voluntari şi a câştigat diferite premii pentru promovarea voluntariatului şi crearea de programe de voluntariat. După ce a înţeles foarte bine care sunt secretele succesului în coordonarea de voluntari, Mirela a devenit parte a echipei Centrului Naţional de Voluntariat Pro Vobis, unde a creat un departament de training în managementul voluntarilor. 

La World Vision a revenit în 2007 (după ce a lucrat pentru organizaţii din Italia şi Belgia), fiind parte din echipa de advocacy, mai întâi la nivel naţional şi apoi la nivel regional. Din 2011 până în 2016, Mirela s-a concentrat pe crearea unei coaliţii de coaliţii - ChildPact - care reuneşte 600 de organizaţii ce lucrează cu 500.000 de copii vulnerabili din 10 ţări din regiunea Europei de Est. În prezent contribuie la lansarea şi implementarea unei campanii globale de combatere a violenţei împotriva copiilor. 

Mirela este şi coach şi consilier de filantropie, oferind un program creat pentru cei care doresc să facă binele şi să îl facă în aşa fel încât să aibă maxim de impact. Mirela scrie pe blogul personal (www.mirelaoprea.com) şi pe platforma republica.ro

Îi place natura (muntele în egală măsură că şi marea), îi place să spună şi să asculte poveşti şi întâmplări (story-telling) şi îi admira pe cei care se re-inventează mereu, aşa cum au făcut părinţii ei care la pensie au devenit (din întâmplare!) crescători de albine, iar acum bucură familia şi prietenii cu miere, păstură, propolis şi alte bunătăţi.


Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes