close

Juriu

Cristina Rigman

Cristina Rigman

Director Dezvoltare - Pro Vobis – Centrul National de Resurse pentru Voluntariat, Presedinte - Federatia VOLUM – Federatia Organizatiilor care Sprijina Dezvoltarea Voluntariatului in Romania

Cristina lucreaza in domeniul promovarii si dezvoltarii voluntariatului in Romania din anul 2003, fiind implicata in numeroase proiecte nationale precum “Saptamana Nationala a Voluntariatului”, Caravana “Urmeaza Voluntarii” sau Campania “E timpul sa fim altfel! Faptele nobile nu sunt pe bani”. In anul 2010 a coordonat proiectul de constituire a Federatiei VOLUM, structura de reprezentare la nivel national a organizatiilor implicate in miscarea de voluntariat, al carei presedinte este din iunie 2010. In anul 2011 a fost implicate direct in organizarea si coordonarea activitatilor dedicate Anului European al Voluntariatului 2011 in Romania, fiind coordonatorul procesului de elaborare a documentului de politici publice “Agenda Publica pentru Voluntariat in Romania 2012-2020”. In perioada 2005-2011 a fost membra in consiliul director al Centrului European de Voluntariat, organizatia umbrela pentru voluntariat la nivel european, fiind moderatoarea grupului de lucru cu tema “Infrastructura pentru voluntariat” din cadrul EYV 2011 Alliance.

Cristina a absolvit Facultatea de Stiinte Politice din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca si studiile de Master cu specializarea Dezvoltare comunitara, fiind in prezent doctorand in sociologie la aceeasi universitate. A imbinat tot timpul activitatea practica in organizatii neguvernamentale cu cercetarea academica; portofoliul sau de studii si cercetari in domeniul societatii civile cuprinde: European Program in Civil Society Leadership 2009 (orgnaizat de universitatile din Stocholm, Heidelberg, Viena si Dublin), International Fellowship Program for Learning and Exchange in Philanthropy 2008 (European Foundation Center, Bruxelles, Belgia), International Junior Public Policy Research Fellowship 2006 (Woodrow Wilson International Center for Scholars, Washington DC, SUA), International Policy Fellowship 2005 (Center for Policy Studies/Open Society Institute Budapest, Hungary), International Fellowship in Philanthropy, 2004 (Johns Hopkins University Baltimore MD, SUA).



Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes