close

Juriu

Stefan  Candea

Stefan Candea

Co-fondator, Director - Centrul Roman pentru Jurnalism de Investigatie

Stefan Candea este un jurnalist freelance si co-fondator al Centrului Roman pentru Jurnalism de Investigatie. Din noiembrie 2001 este director al Centrului.

Ca jurnalist de investigatie pentru Evenimentul Zilei a scris despre conexiunile dintre retele transfrontaliere de crima organizata si politicieni sau functinoari publici de rang inalt. O serie de articole a aratat legaturile dintre La Cosa Nostra si asociati ai fostului presedinte al Romaniei si ai fostului director al Serviciului de Informatii Externe. Alte investigatii publicate au expus retele internationale de trafic de armament, adoptii internationale ilegale, o investigatie asupra republicii separatiste Transnistria si industria diamantelor din Romania.

A participat la realizarea primului show TV de investigatie, cu camera ascunsa, Reporteri Incognito. Candea a lucrat pentru Deutsche Welle, in print, radio, TV si online. El a facut munca de documentare si productie freelance pentru mai multe institutii media straine, inclusiv BBC, Channel 4, ITN, ZDF si Canal Plus. Din martie 2001, Candea a devenit corespondent al Reporters sans Frontieres in Romania.

Membru al International Consortium for Investigative Journalists, a castigat mai multe premii internationale, singur sau in echipa, dintre care premiul IRE Tom Renner Award si Overseas Press Club of America Award pentru jurnalism de investigatie online.

Stefan Candea preda tehnici de investigatie la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii din Bucuresti si a fost in 2011 Carroll Binder Nieman Fellow la Universitatea Harvard.


Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes