close

Juriu

Dorin     Bodea

Dorin Bodea

Senior Consultant & Trainer, General Manager - Result Development

Dorin Bodea a infiintat si conduce compania de consultanta, cercetare si training in management si vanzari Result Development din anul 2005. 
 
Este licentiat in psihologie si sociologie, cu specializari in psihologia cognitiv-comportamentala, programarea neuro-lingvistica si invatarea experientiala. Are un master la Academia de Studii Economice in managementul administrarii afacerilor, cu specializarea managementul vanzarilor. Este dr. in economie la Institutul National de Cercetari Economice din cadrul Academiei Romane, specializarea management.
 
In ultimii 14 ani, a construit proiecte integrate de dezvoltare in management si vanzari, care combina partea de evaluare si consultanta cu partea de invatare (training si coaching). A oferit consultanta si a sustinut programe de training si coaching pentru companii intre care: Hewlett-Packard, Eurolines, Orange, Franke, ABB, Schachermayer, Candy-Hoover, Gadagroup, JTI Romania, Humanitas, Indaco Systems, Murfatlar Romania, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei etc.
 
Cateva dintre proiectele de dezvoltare organizationala relevante sunt: pentru Hewlett-Packard Romania, a dezvoltat doua proiecte mari care au adus o valoare importanta in dezvoltarea afacerii: 
# Plus 15% valoare – program de crestere a afacerii partenerilor locali din Romania; 
# HP Leadership Academy – program de dezvoltare pentru aproximativ 80 de middle manageri din cadrul Hewlett-Packard Romania.

Pentru Franke Romania, a dezvoltat echipele de management si de vanzari si a implementat un program de training de vanzari pentru partenerii locali “Franke Sales Academy”. Iar pentru Eurolines Group, a construit si implementat sistemul de evaluare a performantei la nivel de grup – consultanta, training si coaching. 
 
A dezvoltat proiecte de coaching pentru: The Princess Margarita of Romanian Foundation – program de leadership cu Alteta sa Regala Principesa Margareta a Romaniei; Franke Romania – program de coaching pentru directorul general si directorul de vanzari – construirea strategiei de dezvoltare;
TUI Travel Center – program de coaching pentru directorul de vanzari – construirea strategiei de vanzari, managementul vanzarilor, abilitati manageriale si de leadership; Eurolines Grup – program de coaching pentru presedintele grupului – construirea strategiei de dezvoltare a grupului.
 
Dorin este specialist in evaluare comportamentala si a dezvoltat mai multe instrumente de masurare, printre care Tendinte comportamentale, Stiluri de gandire, Comportament managerial, Competentele conducerii: manager, lider si antreprenor, Inventarul de valori etc.
 
A desfasurat diverse proiecte de cercetare, dintre care amintim: Caracteristicile culturale ale romanilor, Profilul managerului roman, Ecosistemul conducerii: manager, lider si antreprenor, Integrarea noilor angajati in echipa de lucru, Motivarea angajatilor romani etc. Realizeaza frecvent cercetari in domeniile: management, vanzari, cultura si climat organizational.  
 
In ultimii ani a publicat trei volume: Romanii, un viitor previzibil?, Valorile angajatilor romani si Impactul comportamentului conducerii (manageri, lideri si antreprenori) asupra performantelor companiilor.

A participat la mai multe conferinte internationale pe teme de management si dezvoltare organizationala si a fost invitat ca speaker la o mai multe evenimente dedicate business-ului: Zilele Biz, Inspiro, Management la 360° etc. Dintre articolele publicate in reviste internationale de specialitate, amintim: Noul model al conducerii, Gandirea in rosu si negru a managerului roman, Ecosistemul conducerii: manager, leader, antreprenor.  
 
Dorin este pasionat de cunoastere, educatie si cercetare. 
 


Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes