close

Juriu

Marian  Voicu

Marian Voicu

Jurnalist, realizator si prezentator - TVR

Lucreaza in presa de 15 ani. Senior editor la TVR, unde a prezentat jurnalele de stiri si a moderat emisiuni politice, sociale, economice si culturale.

A moderat dezbaterile prezidentiale si parlamentare din 2004. A filmat reportaje si documentare pe teme sociale, politice si general umane in Federatia Rusă, Mauritania, Maroc, Sahara Occidentală, Senegal, Georgia, Canada, etc. Este primul jurnalist roman care a filmat in Siberia (2002), Sudan (2003) si Uganda (2009). A realizat peste 50 de reportaje si documentare in comunitatile romanesti din Ucraina, Moldova, Federatia Rusa, Croatia, Albania, Macedonia.

A realizat interviuri cu Lech Walesa, Philip Kotler, ASR Printul Mostenitor Haakon al Norvegiei, Patriarhul Teoctist, etc. 
A realizat “Interviurile Europa Fm” la Radio Europa FM in perioada 2008 - 2010.

In 2011 a fost managerul proiectului RADIO CHISINAU, statie a Societatii Romane de Radiodifuziune in Republica Moldova.
A primit premiul Asociatiei Profesionistilor de Televiziune din Romania (APTR) de 4 ori (Marele Premiu in 1998), Premiul Clubului Roman de Presa pentru talk-show in 2006, Premiul Televest pentru curaj si conduita jurnalistica, Premiul pentru Excelenta in Jurnalism European pentru "calitatea intelectuala a emisiunilor de la Europa FM si TVR Cultural", acordat de Casa Europa / Uniunea Europeana.

Fondatorul si editor al publicatiei on-line www.cuvintenoi.ro, un web-digest al presei de limba romana din jurul Romaniei.
S-a implicat in domenii precum libertatea presei, asistenta oficiala pentru dezvoltare, migratia, traficul de fiinte umane, drepturile copilului, programe pentru jurnalistii romani din jurul Romaniei, bibliotecile din mediul rural, migratia, reforma in justitie, programele Peace Corps, etc.

A fost membru al Consiliului de Administratie al TVR, in perioada 2007 – 2010.
Membru al Comitetului Director (UNDP, MAE) al Programului de Asistentă pentru Dezvoltare al Romaniei (2007-2010).  
Vicepresedinte al Forumului International al Jurnalistilor Romani (FIJR), membru al Federatiei Internationale a Jurnalistilor (IFJ) si membru in Consiliul Director al Asociatiei “Alternative Sociale”.

www.marianvoicu.ro



Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes