close

Juriu

Simona Popescu

Simona Popescu

Coordonator proiect - Alianta pentru o Romanie Curata, realizator de emisiuni radio - Radio Romania Antena Satelor - “Magazinul de vorbe”, “Departe de acasa”, poeta

Licentiata in jurnalism si stiintele comunicarii, Simona Popescu este coordonator al proiectului Alianta pentru o Romanie Curata, realizator de emisiuni radio (Radio Romania Antena Satelor - “Magazinul de vorbe”, “Departe de acasa”) si poeta.

A publicat de-a lungul celor 21 de ani de cariera peste zece mii de articole (editoriale, anchete, interviuri, reportaje) in Cotidianul, Evenimentul zilei si Romania libera precum si in Dilema, Dilema veche, revista “22”, Romanul liber, Dreptatea.

A fost reporter, redactor, sef al departamentelor anchete speciale si politica interna, editorialist.

Este autoarea volumelor de versuri “Podul fara intoarcere” si “Rusinati de eternitate”, publicand versuri si in revistele “Bucovina literara”, “Romania literara”, “Luceafarul”, “Contemporanul”. Portofoliul sau de premii cuprinde: premiul I pentru reportaj acordat de revista pentru copii “Cutezatorii”, castigat la varsta de 15 ani  (in anul 1981);  premiul pentru debut la sectiunea Poezie al editurii “Cartea Romaneasca”, in anul 1998. A fost membru al  juriului care a acordat  Premiile Clubului Roman de Presa editia 2000, sectiunea "Expresivitate jurnalistica".



Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes