close

Juriu

Raed  Arafat

Raed Arafat

Presedinte Consiliul Director - Fundatia pentru SMURD, Subsecretar de stat - Ministerul Sanatatii

Raed Arafat a obtinut diploma de doctor in medicina la Universitatea de Medicina si Farmacie Cluj-Napoca, dupa care a efectuat perioada de rezidentiat in anestezie - terapie intensiva la U.M.F. Cluj si U.M.F. Targu Mures. Este absolvent al unui numar foarte mare de cursuri de medicina de urgenta si management al dezastrelor, atat in Romania, cat si in strainatate: cursurile de Comandant de Operatiuni de Salvare (C.O.S), la Brigada de Pompieri din Paris, Urgente Nucleare Civile, US Army National Guard, Maryland, SUA, Medic sef de urgenta - Copenhaga, Danemarca sau Transport medical aerian - Serviciul de Ambulanta Aeriana Norvegia. Din septembrie 1991 si pana in prezent, fondator si coordonator al Serviciului Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare Mures (SMURD).

In 2001 a devenit coordonatorul extern al Dispeceratului Integrat 112 din judetul Mures. In perioada 1999 - 2001, a ocupat functia de expert tehnic pentru Programul Bancii Mondiale pentru implementarea si integrarea serviciilor medicale de urgenta bazata pe modelul din Tg. Mures.

A primit in anul 2003 distinctia Ordinul pentru Merit in grad de Cavaler si in 2005 Ordinul pentru Merit in grad de Ofiter. Raed Arafat este instructor in probleme de medicina de urgenta. A fost membru al colectivului de instructori al cursurilor internationale de medici de urgenta din Grecia, Noua Zeelanda, Austria. A pregatit studenti la medicina din SUA, Marea Britanie, Olanda, Irlanda si Danemarca.



Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes