close

Juriu

Sorin Ionita

Sorin Ionita

Presedinte - Expert Forum (EFOR)

Sorin Ionita este Presedintele Expert Forum (EFOR), o organizatie de tip think tank din Bucuresti, lector al Facultatii de Administratie Publica din cadrul Universitatii Babeş-Bolyai din Cluj si al Maastricht School of Management (MSM) Romania. Inca de la mijlocul anilor nouazeci, acesta a lucrat pentru proiecte de analiza a sectorului public, descentralizare si dezvoltare regionala in Romania si in tarile vecine. In prezent este consultant al Consiliului European (pentru programul de reforma guvernamentala in Balcanii de Vest), consultant UNDP (pentru programe similare in Moldova) si colaboreaza cu Banca Mondiala (pentru evaluari institutionale si reforma sectoriala in Romania si Moldova). A fost implicat in proiecte de evaluare a calitatii guvernarii in mai multe tari dezvoltate de catre Freedom House, Global Integrity, Bertelsmann Stiftung sau Transparency International.

Sorin Ionita este, de asemenea, membru al conducerii Fondului Roman de Dezvoltare Sociala (FRDS) - agentie care finanteaza proiecte de dezvoltare pentru comunitatile defavorizate; este membru al conducerii Institutului Cultural Roman (ICR); este comentator activ, invitat sa scrie si sa dezbata despre probleme de actualitate de catre mai multe publicatii si posturi de televiziune. In 2010, acesta a devenit membru al European Economic and Social Committees (EESC) si al sectiilor de Transport - Energie si Dezvoltare rurala.

Sorin Ionita a absolvit Institutul Politehnic din Bucuresti, Universitatea din Bucuresti, a urmat cursurile de masterat in cadrul CEU Budapesta si de doctorat in cadrul Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative din Bucuresti. A facut studii de cercetare la Nuffield College, Oxford University si a fost Fulbright Fellow la Georgetown University, Washington DC.






Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes