close

Juriu

Maria  Besnea

Maria Besnea

Consilier personal al Ministrului Economiei, Comertului și Relatiilor cu Mediul de Afaceri

A absolvit Facultatea de Stiinte Politice in limba engleza la Universitatea Bucuresti in anul 2008, an in care a inceput un stagiu de internship in cadrul echipei de responsabilitate sociala la OMV Petrom S.A. 

In cei sapte ani petrecuti in cadrul companiei, a coordonat proiecte strategice cu impact national, comunicarea interna si externa a demersurilor de CSR ale companiei si raportarea impactului social, a pus bazele programului de voluntariat corporatist si a procedurilor interne privind guvernanta corporativa in domeniul sustenabilitatii. In 2014 a obtinut certificarea internationala de practician in domeniul sustenabilitatii si responsabilitatii sociale de la Institute of Environmental Management and Assessment (IEMA).
 
In 2015, s-a alaturat echipei Departamentului de Identitate si Comunicare din UniCredit Bank. Aici a fost responsabila de activitatea bancii privind implicarea in comunitate, de strategia de sponsorizari, relatia cu societatea civila, intarirea culturii organizationale in directia implicarii angajatilor ca voluntari, raportarea performantelor sociale si comunicarea tuturor initiativelor de CSR in cadrul companiei, a grupului si in randul publicului larg.
 
A parasit acest post in februarie 2016 pentru postul de consilier personal al ministrului Economiei, care ii ofera „un alt tip de experienta, intr-un mediu cu o deschidere mai mare”. In cadrul Ministerului se ocupa de prioritatile strategice din actul de guvernare curent si de un proiect specific pentru care a fost numita, care va fi facut public cel mai probabil incepand cu luna aprilie a acestui an. 
 


Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes