close

Juriu

Andrei  Crăciun
Andrei Craciun este, conform istoricului din cartea personala de munca, ziarist de presa scrisa. A ajuns, în ciuda tuturor asteptarilor, mai ales ale sale, la frumoasa varsta de treizeci si unu de ani. Are studii superioare în patru domenii (administratie publica, stiinte politice, istoria ideilor si mentalitatilor, cultura si civilizatie ebraica). A învatat nu doar la Universitatea din Bucuresti, ci si la Tel-Aviv. 
 
Scrie nu doar articole de ziar, site si revista, ci si poezie, proza scurta, ba chiar si lunga. Nu-i plac, deloc, optiunile politice, morale si estetice ale majoritatii contemporanilor si nu aspira la posteritate. Cea mai recenta carte a sa este colectia de publicistica "Baricadele" (Humanitas, 2014). Mai are în sertar: o colectie de proza scurta, doua volume de publicistica, o carte de reportaje, una de interviuri si una de portrete. 
 
Colaboreaza cu peste zece titluri din presa romaneasca actuala, de la "Gazeta Sporturilor" la "Suplimentul de Cultura" si "Ziarul Metropolis". Scrie cronici de teatru si cronici de carte, cronici de film si cronici de meciuri de fotbal, are, de altfel, în palmares, ca reporter, doua prezente la Jocurile Olimpice (2008, 2012) si doua la Campionatul European de Fotbal (2008, 2012). 
 
A fost pe rand "Talentul Anului"  (Premiile Ioan Chirila, 2005), "Cel mai bun tanar jurnalist de cultura din Romania" (Freedom House, 2010), "Cel mai bun editorialist din Romania" (Clubul Roman de Presa, 2011), "Cel mai bun reporter din Romania" (Superscrieri, 2012). 
 
 
 


Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes