close

Juriu

Vlad  Stoicescu

Vlad Stoicescu

Jurnalist – editor fondator Dela0.ro

Face presă scrisă de nouă ani - primii trei și jumătate la "Evenimentul zilei", unde a fost reporter special; ultimii cinci și jumătate în regim freelance, ca reporter & editor fondator al platformei online Dela0.ro

În 2014 și 2015, revista Foreign Policy România a inclus Dela0.ro în lista sa de "O sută de nume care mișcă țara cu puterea ideilor sau a faptelor".

Vlad este "Tânărul jurnalist al anului 2011", distincţie oferită de Freedom House, şi multiplu finalist al categoriei "Reportaj" de la premiile Superscrieri, unde a câștigat în 2012 și a sfârșit pe locul 2 în 2015. A fost fellow al Fundației Robert Bosch în cadrul programului regional Black Sea Young Reformers. În 2015, un reportaj de-al său despre migrația intracomunitară, realizat în colaborare cu o echipă a cotidianului lusitan Publico, a câștigat marele trofeu pentru presă scrisă acordat de Înaltul Comisariat pentru Migrație de la Lisabona.

În 2016, Vlad a coordonat editorial seria multimedia Ferentari Lux, produsă de echipa Dela0.ro de-a lungul a aproape nouă luni de documentare în cartierul bucureștean.

Semnătura i-a mai apărut de-a lungul timpului în Adevărul, Esquire şi FHM.
 


Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes