close

Juriu

Răzvan  Penescu

Răzvan Penescu

Fondator si coordonator - LiterNet.ro

Absolvent al Facultatii de Matematica din cadrul Universitatii Bucuresti si al Facultatii de Contabilitate din cadrul ASE Bucuresti, Razvan Penescu a fost in anul 2001 co-fondator (alaturi de Gusztav Demeter)  al siteului LiterNet.ro, site cultural bazat pe voluntariat, premiat de 3 ori la Gala Societatii Civile.
 
Printre autorii cu care a colaborat la LiterNet se numara Lucian Pintilie, Cristian Mungiu, Andrei Şerban, Alex. Leo Şerban, Andrei Pleşu, Solomon Marcus, Radu Cosaşu, Gianina Carbunariu, Lucian Dan Teodorovici, Petre Barbu, Florin Lazarescu, Nae Caranfil si multi altii. Cele 300 de volume electronice publicate de LiterNet au deja peste 1.6 milioane de descarcari, iar articolele postate pe LiterNet string anual aproape 5 milioane de citiri.
 
Din 1998 este Senior Manager al PricewaterhouseCoopers si, printre altele, coordoneaza procedura de votare pentru Premiile Gopo, premiile breslei cinematografice din Romania.

Este dependent de teatru, film, concerte, carti si tenis. Ii place sa puna oamenii tineri in contexte din care sa descopere lucruri despre cultura si despre ei insisi.
 


Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes