close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Ajuta un copil sa inteleaga lumea noastra! - HelpAutism



| Organizator:
    Asociatia Help Autism
| Categorie:
    Proiecte si campanii de voluntariat
| Problema de fond
    Help Autism a fost infiintata in urma experientei personale a fondatorilor de a-si scoate propriul copil din "ghearele" autismului. Impulsionati de persoanele care i-au sustinut si de provocarile intampinate, au demarat activitatea de misionariat pentru constientizarea autismului, de consiliere si sprijin in programul de recuperare pentru mai multi copii si familiile lor.
La nivel mondial 1 din 88 de copiii este diagnosticat cu TSA, conform Centers for Disease Control and Preventiona Atlanta, http://www.cdc.gov/ncbddd/autism/data.html.
In Romania nu exista o statistica cu privire la impactul autismului, insa anual doar in Bucuresti sunt diagnosticati peste 2000 de copiii ce prezinta simtome de intarziere in dezvoltare, cei mai multi dintre ei, fara terapie de recuperare, fiind candidati la institutionalizare ca adulti.


| Scopul proiectului
    Scopul - Cresterea gradului de constientizare a autismului in randul populatiei si atragerea de fonduri in sustinerea programului terapeutic personalizat pentru 120 de copiii.
Obiectivele
1 Cresterea numarului copiilor beneficiari ai programului de terapie de la 54 la 120.
2 Atragerea de fonduri necesare pentru sustinerea financiara a programului de terapie pentru 120 de copii timp de 1 an.
3 Cresterea gradului de constientizare in comunitate prin informarea a peste 40.000 de personae privind autismul.


Ajuta un copil sa inteleaga lumea noastra! - HelpAutism Ajuta un copil sa inteleaga lumea noastra! - HelpAutism Ajuta un copil sa inteleaga lumea noastra! - HelpAutism

| Aria geografica
    Bucuresti, Ilfov, Arges, Dambovita, Teleorman, Galati, Braila, Suceava, Buzau, , Constanta, Vaslui, Calarasi, Prahova

| Rezumat
    Autismul este o tulburare severa de dezvoltare, de natura neuro-biologica, ce se manifesta pana la varsta de 2 ani. Copilul prezinta capacitatea scazuta de a interactiona și de a comunica, de a se integra și relationa social. Autismul poate aparea in toate tipurile de familii, indiferent de mediul social, rasa sau etnie și este de 5 ori mai intalnit la baieti decat la fete. Nu exista tratament care sa vindece autismul. Există doar intervenții terapeutice care ajuta persoanele cu autism sa devina functionale si sa se integreze în societate.

Misiunea Asociatie HelpAutism este cresterea gradului de constientizare a autismului in randul populatiei, sustinerea permanenta a programelor de diagnostic precoce, incepand cu varsta de 1 an, si a interventiei timpurii prin includerea copilului cu autism in program terapeutic personalizat, singura sansa la integrare lor in societate.

“Ajuta un copil sa inteleaga lumea noastra!” sta la baza cresterii permanente a numarului familiilor care beneficiaza de sprijinul Asociatiei, a caror copii sufera de autism. In 2013 peste 300 de voluntari, formati din parintii copiiilor beneficiari ai asociatiei, prieteni, cunostinte si sutinatori s-au alaturat cauzei, implicandu-se in campania de constientizare a autismului, de informare a publicului larg si de atragere de fondurile. Au reusint sa acopere costurile terapiei de recuperare pentru 120 de copiii prin redirectionarea a impozitului pe venit a peste 20.000 de persoane.


| Date beneficiari
    Parintii copiilor beneficiari ai asociatiei, prin puterea exemplului oferit de primii ambasadori Help Autism, fondatorii Asociatiei, s-au alaturat sustinerii cauzei si si-au dorit sa faca mai mult.
Organizatia a reusit sa promoveze un stil de implicare ce este cheia recuperarii propriului copil. Peste 180 de parinti au devenit ei insisi liderii programului de interventie pentru recuperarea propriului copil: pornind de la deciziile cu privire la programul de interventie terapeutica care se iau impreuna cu echipa de interventie, fiind implicati intr-un proces de pregatire permanent in tehnicile abordarii eficiente a copilului cu autism, in atragerea de fonduri necesare pentru sustinerea financiara a programelor terapeutice si pana la realizarea constientizarii autismului si transmiterea cauzei catre publicul larg intr-un mod profesionist.


| Rezultatele proiectului
    “Ajuta un copil sa inteleaga lumea noastra!” este mesajul care reprezinta strigatul de ajutor al familiilor copiilor cu autism. Singura sansa a copilului cu autism la o viata apropiata de normalitate este sa urmeze un program riguros de terapie. Daca primeste diagnosticul precoce, chiar de la 1 an, si este inclus in programul de terapie, sansele de recuperare si includere in societate mai pot fi influientate de potentialul copilului. Cu toate acestea, cel mai important element este implicarea familiei, parintii sunt cei care pot lua deciziile, iar pentru ca acestea sa fie cele mai bune au nevoie sa fie informati, mereu in contact cu realitatea, sa depaseasca rapid propria drama si sa intre in actiune.
Principalele rezultate ale proiectului sunt:
-transformarea parintilor in liderii procesului de recuperare a propriilor copiii, ceea ce face ca angajamentul si responsabilizarea proprie sa fie la cote maxime, si astfel implicarea devine doar o consecinta. Parintii raman in contact cu realitatea, si ce este cel mai important, nu se autoexclud din societate;
-implicarea a 180 de parinti din cei 300, ca si voluntari in proiect, in procesul de informare a publicului larg cu privire la autism, simtome, terapii, este un alt rezultat cu un impact major al proiectului;
-informarea publicului larg cu privire la exercitarea drepturilor de cetateni, prin redirectionarea a 2% din impozitul pe profit. 20.000 de persoane au completat formularul 230 pentru HelpAutism;
-atragerea de fonduri necesare pentru sustinerea costurilor de terapie pentru 120 de copiii, dand sanse la recuperare.


| Bugetul proiectului (in RON)
    144000

| Parteneri
    ANAF prin agentiile teritoriale, Primaria Sectorului 3, Domo Retail, Henkel, Petrom, Practiker

| Website-ul proiectului
    www.helpautism.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes