close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Tineri supravietuitori de cancer implicati in actiuni de voluntariat



| Organizator:
    Asociatia Little People Romania
| Categorie:
    Programe
| Problema de fond
    Experienta diagnosticarii cu cancer impune o serie de schimbari asupra intregului univers al pacientului, fiind astfel identificata nevoia unui program de interventie terapeutica care sa permita copiilor si adolescentilor bolnavi de cancer adaptabilitatea la contextul de boala si complianta la tratamentul oncopediatric. Atunci cand activitatile terapeutice sunt realizate de catre tineri supravietuitori de cancer, receptivitatea pacientilor curenti este si mai ridicata. ”Simt ca acele doua ore petrecute acolo reprezinta timpul cel mai pretios investit din intreaga saptamana si adunat, cred ca este lucrul de care imi voi aduce aminte, cand ma voi uita inapoi”(Dani Tomai, voluntar si Temerar). In plus, implicarea tinerilor supravietuitori de cancer in activitatile de voluntariat realizate in spital sau in comunitate are valente terapeutice.

| Scopul programului
    Scopul acestui program il reprezinta implicarea activa a tinerilor supravietuitori de cancer in actiunile de voluntariat.
Obiectivele programului:
- Integrarea tinerilor supravietuitori de cancer intr-un sistem structurat si complex de voluntariat.
- Monitorizarea pe termen lung a evolutiei post tratament a bolii prin integrarea intr-o comunitate a pacientilor care au finalizat tratamentul. In 2006, Asociatia Little People a infiintat Clubul Temerarii, comunitatea tinerilor supravietuitori de cancer, care in prezent are peste 400 de membri din 123 de localitatii din Romania.


Tineri supravietuitori de cancer implicati in actiuni de voluntariat Tineri supravietuitori de cancer implicati in actiuni de voluntariat Tineri supravietuitori de cancer implicati in actiuni de voluntariat

| Aria geografica
    Cluj Napoca, Bucuresti, Timisoara, Iasi

| Rezumat
    Implicarea tinerilor supravietuitori de cancer in programul zilnic de interventie terapeutica realizat in beneficiul copiilor si adolescentilor internati in spital si aflati in tratament oncopediatric, dar si in organizarea unor campanii de comunicare si informare a populatiei cu privire la cancer, face parte din activitatea permanenta si continua a Asociatiei Little People Romania. A merge la spital, ca voluntar, inseamna o responsabilitate si onoarea pentru fiecare voluntar de a se implementa in activitati din programul de suport psiho-social care constituie parte integranta din tratamentul complementar de lupta importiva cacerului! A reveni la spital in postura de voluntar, dupa ce ai depasit o experienta similara de lupta importriva bolii este un lucru extraordinar. Nimeni nu poate intelege suferinta prin care trece un copil bolnav de cancer mai bine decat un tanar supravietuitor de cancer. Pacientii curenti isi intaresc mecanismele de coping impotriva bolii proiectandu-se in povestea de success a tinerilor supravietuitori de cancer, fiind mai curajosi si mai increzatori in reusita tratamentului. Aditional programelor de suport din spital, Little People participa la numeroase evenimente comunitare, competitii sportive cu scop caritabil, evenimente culturale sau campanii publice de informare si strangere de fonduri. Tinerii care au finalizat tratamentul oncologic sunt imputerniciti in acest mod sa raspandeasca mesajul supravituirii cancerului in comunitate, contribuind in acest mod la informarea populatiei cu privire la aspectele relevante legate de cancer.

| Date beneficiari
    Peste 1000 de copii si adolescenti bolnavi de cancer si familile acestora din 7 sectii de oncopediatrie din tara

| Rezultatele programului
    - 15 tineri supravietuitori de cancer s-au implicat activ in programul zilnic de suport psiho-social din cele 7 centre oncopediatrice in care Asociatia Little People si-a desfasurat activitatea, ca parte integrata sin echipele de voluntari.
- 18 tineri supravietuitori de cancer au participat ca invitati speciali in cadrul activitatilor realizate la camera de joaca.
- 20 tineri supravietuitori au participat la 2 campanii de constientizare a luptei importiva cancerului, ce au avut loc in lunile februarie si octombrie 2014, la cel putin 20 de evenimente locale organizate in tara in cursul anului 2014.


| Bugetul programului (in RON)
    10830

| Parteneri
    Institutul Oncologic “Prof. Dr. Ion Chiricuta” Cluj-Napoca, sectia de oncopediatrie; Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii, Clinica Pediatrie 2, Cluj-Napoca, compartimentul de oncopediatrie; Institutul Oncologic “Prof. Dr. Al. Trestioreanu” Bucuresti, sectia de oncologie pediatrica; Spitalul de Urgenta pentru Copii “Louis Turcanu”, Timisoara, sectia de onco-hematologie; Spitalul de Urgenta pentru Copii “Sf. Maria”, Iasi, Sectia de hematologie si oncologie pediatrica Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Maria Sklodowska Curie”, Bucuresti, sectia oncopediatrie Institutul Clinic Fundeni din Bucuresti, compartiment hemato-oncologie, Clinica Pediatrie I si II

| Website-ul programului
    http://thelittlepeople.ro/doresti-sa-devii-voluntar





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes