close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Holistic Mental Health - Hub de promovare a sănătății mintale în comunitate



| Organizator:
    
| Categorie:
    
| Problema de fond
    Ca medic psihiatru mi-am dorit să mă implic și în zona psihoeducației și a prevenție în comunitate, având ca puncte de plecare cărțile din domeniul Mental Health. Ne-am propus ca abordarea să fie una holistică(minte, trup și suflet), medicina viitorului fiind cea a omului văzut ca un "tot".

| Scopul proiectului
    Ne-am propus să schimbăm perspectiva asupra afecțiunilor mintale, sa scădem astfel stigma din acest domeniu
Ne-am propus să punem prevenția și psihoeducația în centru, așa încât oamenii să se educe și să învețe să fie responsabili de propria sănătate
Ne-am propus să normalizăm mersul la psiholog, chiar și pentru simpla igienă mintală periodică
Ne-am propus să promovăm lectura în comunitate
Ne-am propus să fim și arhitecți ai binelui în comunitate, prin fiecare eveniment susținând câte o cauză socială din Iași.


Holistic Mental Health - Hub de promovare a sănătății mintale în comunitate Holistic Mental Health - Hub de promovare a sănătății mintale în comunitate Holistic Mental Health - Hub de promovare a sănătății mintale în comunitate

| Aria geografica
    Iași, Vaslui

| Rezumat
    Prin proiectul Holistic Mental Health ne-am propus să promovăm sănătatea mintală în comunitate, prevenția,lectura și implicarea în binele comunității.
Ne-am propus să schimbăm modul în care oamenii se raportează la afecțiunile mintale și să scădem stigmatizarea acestora, să normalizăm mersul la psiholog și psiho-prevenția.
Pe parcursul anului 2023 am organizat în acest sens următoarele activități:


| Date beneficiari direcţi
    90% din audiență a fost reprezentată de către femei cu vârste între 18-60 de ani,restul fiind ocupată de către bărbați (între 35 și 50 ani)
Beneficiarii care au fost susținuți prin donațiile de la evenimente: copii,mame singure, oameni care nu au adăpost.


| Activitati
    In anul 2023 am organizat


| Rezultatele proiectului
    In urma activităților desfășurate în cadrul proiectului Holistic Mental Health suntem mândri de faptul că în jurul acestui proiect s-a creat o comunitate de femei care se susțin reciproc in creștere și dezvoltare.

Mulți oameni care au participat la evenimentele noastre au început să urmeze un proces psihoterapeutic, să pună sănătatea mintală pe primul loc, să își dezvolte relații sănătoase.

Mamele prezente la evenimente au învățat despre cum să fie ele bine psiho-emoțional pentru ca ulterior să fie bine și familiile lor și ai lor copii. Ne place să credem că ajutând viitoarele mame și pe cele care tocmai au devenit, noi facem prevenție de la 0, din burtă. Un exemplu din comunitate: o proaspătă mămică ne-a declarat că am ajutat-o să nu dezvolte o depresie post-partum prin ceea ce a trăit la evenimentele noastre.

Oamenii au început să prioritizeze mâncatul sănătos, somnul de calitate și mișcarea în viețile lor și ale copiilor, dar și implicarea în viața comunității. Apartenența la "trib" ne ajută sănătatea mintală mai mult decât ne imaginăm

O schimbare mare a fost și creșterea apetitului pentru citit, și promovarea acestuia în comunitate de către oamenii prezenți la clubul de carte terapeutică

Contribuția la binele comunității prin susținerea cauzelor sociale din Iași


| Bugetul
    243 LEI

| Parteneri
    Salvați Copiii Iași, Muzeul Național al Literaturii Iași, TVR Iași, Apollonia TV,

| Despre organizator
    Ca medic și ca medic psihiatru in principal, mi-am propus ca misiunea mea să fie și aceea de a aduce psihoeducației și prevenția în comunitate. Cred în abordarea holistică a sănătății și cred că această este viitorul în medicină
Prin acest proiect, Holistic Mental Health, exact asta mi-am propus să dăruiesc societății ca medic, dar și ca om care își dorește să fie parte din schimbare.


| Website proiect
    



Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes