close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



New Trees for New Life



| Organizator:
    Asociația Se Poate
| Sectiune:
    
| Problema de fond
    Asociația Se Poate activează din 2014 în România, având obiectivul principal să promoveze sustenabilității mediului și să-și încurajeze angajații, clienții și partenerii să adopte practici sustenabile, cum ar fi reducerea deșeurilor, conservarea energiei și utilizarea de produse ecologice.
Începând în anul 2017 proiectul New Trees For New Life a luat naștere din dorința îmbunătățirii mediului natural din comuna Lipănești.
Identificând un teren neproductiv, ne-am dorit să luăm inițiativă prin împădurirea acelei parcele, contribuind astfel la Bariera Verde a Bucureștiului.
Obiectivele proiectului au fost
- Împădurirea unei parcele de 17,59 ha, care sunt situate la 75 km distanță de Bucuresti prin plantarea a minim 20.000 de copaci
- Îmbunătățirea peisajului local și general
-Restaurarea echilibrului ecologic în zonă prin refacerea biodiversității
-Campanie de conștientizare care vizează comunitatea locală

Activitățile implementate începând încă din anul 2017 au fost acțiuni de plantare anuale cumulând peste 160.000 de puieți plantați, și peste 10.000 voluntari implicați în cei 7 ani de experiență.
In 2023, proiectul s-a dezvoltat, implementând 2 acțiuni de plantare din bani privați, una în luna Martie și una în luna Noiembrie rezultând peste 1500 voluntari implicați și 30.000 de puieți plantați, dar am organizat și Festivalul Florii de Salcâmi în luna Mai. La începutul lunii mai, au fost amplasați 20 de stupi, producând 100 kg de miere. Festivalul Florii de Salcâm a reprezentat un pas important în evoluția proiectului întrucât a fost dedicat mierii de salcâm produsă în stupii din cadrul pădurii.
În viitor, ne dorim să implementăm din bani privați un parc tematic pentru toți oamenii din județul Teleorman, dar și din București și din alte județe.


| Scopul proiectului
    Asociația are obiectivul principal să promoveze sustenabilitatea mediului și să-și încurajeze angajații și partenerii să adopte practici sustenabile. Prin activități derulate în Lipănești am observat problema cu care se confruntă în special în contextul deteriorării semnificative a mediului înconjurător. Consultând specialiști, am realizat că o soluție este împădurirea terenului neproductiv de pe malul drept al râului Teleajăn. Din 2017, este un proiect cu tradiție care anual își propune să dezvolte și mai mult zona verde din județul Prahova. În 2023 am dorit să dezvoltăm mai mult acest proiect implementând 2 acțiuni de plantare și un festival dedicat florii de salcâm
Creșterea gradul de conștientizare al comunității din Lipănești cu privire la importanța protejării mediului înconjurător
Obiectivele propuse pentru proiectul New Trees for New Life 2023:
Implementarea a doua acțiuni de plantare în lunile Martie și Noiembrie
Plantarea a peste 20.000 de puieți în cele 2 acțiuni de plantare ale proiectului în lunile Martie și Noiembrie
Implicarea a peste 1000 de voluntari în ambele acțiuni de plantare din lunile Martie și Noiembrie Organizarea unui festival dedicat florii de salcâm,




| Acoperire
    6

| Rezumat
     Insituțiile școlare: Școala Gimnazială „Eroilor”, Comuna Lipănești, Scoala Gimnaziala Spirea Sorescu Zamfira, Administrația Comunei Lipănești, Paragon Communication, Ibis Politehnica, Electroputere Mall, ECONOS Consulting, Pentalog, Romsilva, CCIFER - CCI France Roumanie, cu susținerea Ambasadei Franței în România, Centrul de Limbi Straine A_BEST, ACT I Botezatu Estrade Partners, ALD Automotive, ALSTOM, BNP Paribas Cardif, BRDAsigurărideViață, BRD Groupe Societe Generale , BRDPensii, BRINEL, Carrefour, Catena - Farmacia Inimii, CentralEuropeTechnologies, CIC, Cluster Power, COS, Crowe Romania, D&H Value, Decathlon România, diARK Marketing, Egis in Romania, ENGIE, Everience Romania, EvershedsSutherland, Expur, FORTIM Trusted Advisors, Groupama Asigurari, Cabinet d'Avocats Gruia Dufaut, GXO, GroupeLactalis, Lagardère Travel Retail România, Leroy Merlin Romania, Lesaffre Romania, Lidea Romania, Michelin, Nhood, NTN Europe, PIRIOU, Plastic Omnium, Pluxee Romania, Public Affairs Solutions, Raiffeisen Bank, Regina Maria - Rețeaua de Sănătate, Rossmann România - Romcarton & Ambro, SLB, TheFrench, TrustMotors, TucaZbarcea&Asociatii, UniCredit, Up Romania, Viarom Construct și Webhelp Romania.

| Date beneficiari direcţi
    1500 de voluntari ai firmelor partenere care au participat la activități, voluntari din comuna Lipănești


| Activitati
    Viziunea Se Poate are în vedere o societate ecologică în care tinerii se implică activ în crearea de schimbări pozitive, în promovarea sustenabilității mediului și în adoptarea de practici responsabile și durabile.
Pentru realizarea proiectului principalele activități pe care le-am desfășurat pentru implementarea proiectului sunt:
Managementul proiectului
Colaborarea cu Primăria Lipanesti
Contactarea sponsorilor și partenerilor
Semnarea contractelor de colaborare cu sponsorii și partenerii
Amenajarea terenului pentru plantarea din luna Martie
Asigurarea resurselor materiale necesare pentru plantarea din luna Martie
Contactarea voluntarilor
Implementarea acțiunii de plantare din luna Martie
Aducerea stupiilor în pădurea de salcâm
Asigurarea resurselor materiale necesare pentru Festivalul Florii de Salcâm din luna Mai
Implementarea Festivalului Florii de Salcâm în luna Mai
Amenajarea terenului pentru plantarea din luna Noiembrie
Asigurarea resurselor materiale necesare pentru plantarea din luna Noiembrie
Implementarea acțiunii de plantare din luna Noiembrie
Campanie de promovare pe paginile de socializare ale asociației




| Rezultatele proiectului
    Au fost 2 categorii de voluntari care au avut diferite sarcini în activitatea proiectului .
Prima categorie o reprezintă voluntarii firmelor private partenere, care au participat în mod direct la plantare. Aceștia au fost prezenți fie la acțiunea de plantare din luna Martie, fie la acțiunea din luna Noiembrie, fie la ambele. După pregătirea realizată de membrii ai Ocolului Silvic în care au învățat informații importante în realizarea sarcinii de plantare, au fost pregătiți de plantare. În luna martie s-a plantat timp de 2 zile, iar în noiembrie, s-a plantat timp de 3 zile și aceștia au fost implicați, făcând gropi, plantând puieții, sau bătătorind terenul. Voluntarii din partea firmelor private partenere au fost în număr 1500, luna Martie și Noiembrie
A doua categorie de voluntari a fost reprezentată de voluntarii din comuna Lipănești. Aceștia au fost 20 din partea Primăriei și 100 din întreaga comună. Voluntarii din partea primăriei ne-au ajutat pe toată perioada de organizare a evenimentului, materiale logistice precum utilaje, galeti, manusi sau lopeti, dar si prin resursa umana necesara realizării proceselor si sarcinilor precum pregătirea terenului, crearea de gropi, … Cei 100 voluntari din Comuna Lipănești, au fost elevi și tineri din comună, venind sa participe si aceștia la aceasta acțiune importantă de plantare. Au ajutat ceilalți voluntari la plantare, au distribuit mănuși și au dus puieții plantați la persoanele care plantau pentru a le ajuta acțiunea.


| Parteneri
    Lipănești

| Despre organizator
    

| Website proiect
    Nu au apărut obstacole în colaborarea cu voluntarii. Fiind un proiect cu tradiție și cu un impact atât de puternic asupra mediului, comunicarea cu voluntarii a fost foarte bună. Mai mult decât atât, procesul de cooptare a fost unul organic și natural, toți doritorii să se implice fiind invitați și primiți.
Obstacole au apărut doar la logistica teransportului voluntarilor, dar acestea au fost rezolvate prin soluții precum autocare închiriate pentru transportul lor.




Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes