close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Ingrijim Impreuna



| Organizator:
    HOSPICE Casa Sperantei
| Categorie:
    Servicii de asistenta sociala
| Problema de fond
    In Romania sunt 4,5 milioane de persoane care au pe cineva drag afectat de o boala incurabila si doar 6% dintre cei care au nevoie de ingrijire de tip hospice au acces conform unui sondaj IMAS comandat de HOSPICE Casa Sperantei in 2007.
Organizatia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca in Romania sunt peste 150.000 de persoane care au nevoie de ingrijire specializata de tip hospice (ingrijire paliativa). Nevoia de ingrijire este, asadar, covarsitoare si urgenta.
Proiectul implementat cu sprijinul Fundatiei Vodafone Romania ofera aceasta ingrijire necesara dar cu o abordare holistica a pacientului si a familiei acestuia.


| Scopul proiectului
    Scopul proiectului este de a dezvolta si mentine serviciile de sprijin pentru pacientii suferind de boli incurabile si familiile acestora, ingrijiti de Fundatia Hospice Casa Sperantei (Brasov si Bucuresti), Hospice Emanuel (Oradea) si Asociatia Lumina (Bacau).
Obiective:
1.Imbunatatirea calitatii vietii a 1000 de pacienti si familii afectate de boli incurabile, din cele 4 locatii.

2.Dezvoltarea abilitatilor sociale si de viata pentru pacienti afectati de o boala incurabila.

3.Dezvoltarea activitatilor educationale si schimburilor de experienta pentru profesionistii implicati in proiect.


Ingrijim Impreuna Ingrijim Impreuna Ingrijim Impreuna

| Aria geografica
    Bacau, Bihor, Brasov si Bucuresti

| Rezumat
    Romania sunt 4,5 milioane de persoane care au pe cineva drag afectat de o boala incurabila si doar 6% dintre cei care au nevoie de ingrijire de tip hospice au acces conform unui sondaj IMAS comandat de HOSPICE Casa Sperantei in 2007.

Proiectul “Ingrijim Impreuna” a devenit prin activitatile intreprinse un sprijin de nadejde pentru pacientii incurabili si familiile lor, ingrijiti in serviciile HOSPICE Casa Sperantei Brasov si Bucuresti, Hospice Emanuel Oradea si Hospice Casa Albert Bacau. Activitatile proiectului au adus multe bucurii si sprijin pacientilor incurabili si apartinatorilor acestora, ce au indraznit sa treaca dincolo de barierele bolilor incurabile, sa fie biruitori si informati in fata procedurilor medicale, internarilor indelungate si sa-si cunoasca drepturile de care pot beneficia.

Proiectul “Ingrijim Impreuna” se deruleaza de 7 ani cu raportare si refinantare anuala si vizeaza usurarea poverii ingrijirii pacientului de catre apartinatori; oferirea de oportunitati pentru voluntariat; organizarea unor evenimente speciale pentru copii diagnosticati cu o boala incurabila sau care ameninta viata.


| Date beneficiari
    Familia ramane principalul ingrijitor datorita dezvoltarii lente, prin proiectul de fata dorim sa sprijinim ingrijire furnizata de familie, lucratori sociali alti ingrijitori nespecializati pentru dobindirea cunostintelor, aptitudinilor si increderii ca ingrijitor si pentru asigurarea ingrijirii adecvate in perioadele dintre interventiile personalului medical.


| Rezultatele proiectului
    Inca de la inceputul proiectului, in toate cele 4 centre de ingrijire paliativa, pacientii ingrijiti beneficiaza de ingrijire specializata furnizata in cadrul mai multor servicii dupa cum urmeaza
- Serviciile de ingrijire la domiciliu pentru copiii si adultii cu boli incurabile ingrijiti in cele patru centre: 19254 vizite la domiciliu efectuate pe parcursul ultimului an de proiect.
- Centrul de zi pentru copii ce isi desfasoara activitatea in cadrul Hospice casa Sperentei Brasov cu un nr de 922 interventii pentru cei 35 copii pacienti
- Centrul de zi pentru adulti ce isi desfasoara activitatea in cadrul Hospice Casa Sperentei Brasov cu un nr de 1763 interventii pentru cei 79 pacienti adulti .
- Unitatile cu paturi pentru copii si adulti din cadrul Hospice Casa Sperantei Brasov ce pe langa internarile ce au ca obiectiv controlul simptomelor si ingrijirea in faza terminala au oferit sprijin prin 309 internari.
Activitati:
- Vizite la institutiile de cultura si arta, insumand 121 de intalniri in cele 4 locatii cu participarea a 1976 beneficiari .
- Actiunea de voluntariat desfasurata cu sprijinul a peste 145 de angajati, care s-au implicat atat in activitatile directe cu beneficiarii (vizite si distributie pachete la domiciliul pacientilor in Brasov) cat si in evenimentele de strangere de fonduri in beneficiul Hospice Casa Sperantei
- Participare in cadrul Conferintei Asociatiei Nationale de Ingrjiri Paliative cu lucrari de specialitate menite sa promoveze rezultatele proiectului Ingrjim Impreuna cu urmatoarele lucrari de specialitate.


| Bugetul proiectului (in RON)
    828690

| Parteneri
    Fundatia Vodafone Romania, Fundatia Hospice Casa Sperantei (Brasov si Bucuresti), Hospice Emanuel (Oradea) si Asociatia Lumina (Bacau).

| Website-ul proiectului
    http://www.hospice.ro/ingrijim-impreuna/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes