close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Hospice la Bucharest International Marathon



| Organizator:
    HOSPICE Casa Sperantei
| Categorie:
    Comportament civic si participare publica
| Problema de fond
    In Romania 4,5 milioane de romani sunt afectati de o boala incurabila. Asociatia Europeana de Ingrijiri Paliative (EAPC) estimeaza ca la fiecare 50000 de copii:
- 60-80 vor suferi de o boala cu speranta de viata limitata
- 30-40 au nevoie de ingrijiri paliative specializate.
Doar 5% din nevoia de ingrijire paliativa este acoperita in acest moment la nivel national, in special de ONG-uri. Este mai mult decat evidenta nevoia de:
1. Asigurarea accesului la servicii GRATUITE pentru copii/ adulti cu boli incurabile
2. Implicarea comunitatii in activitati de strangere de fonduri si voluntariat care sa permita sustinerea/ marirea capacitatii de a interveni.
Promovarea unui stil de viata sanatos, viata activa, educatie sportiva si implicare comunitara au stat la baza demararii International Bucharest Marathon.


| Scopul proiectului
    Promovarea sportului in randul maselor, in special copii, a vietii active si sanatoase.
Obiectivele propuse:

1. Implicarea unui numar record de 250 alergatori in Echipa Hospice la Maratonul Bucuresti
2. Strangerea sumei de 172.000 lei care sa asigure 1,500 de vizite ele echipei de ingrijire paliativa la domiciliul pacientilor
3. Recrutarea unui numar de 150 de voluntari
4. Constientizarea si informarea privind serviciile de ingrijire paliativa in randul populatiei
5. Cresterea notorietatii HOSPICE Casa Sperantei


Hospice la Bucharest International Marathon Hospice la Bucharest International Marathon Hospice la Bucharest International Marathon

| Aria geografica
    Bucuresti, Londra, Brasov, Chisinau

| Rezumat
    La marile Maratoane ale lumii participantii alearga cu o motivatie caritabila, aceea de a strange fonduri pentru o cauza caritabila. Hospice isi propune pentru al 3-lea an consecutiv sa motiveze, sa educe si sa sustina eforturile individuale de strangere de fonduri pentru pacientii sai in cadrul acestui eveniment.
Este un concept introdus pentru prima data in Romania de catre HCS si are mare impact in comunitate.

Fiecare participant care se inscrie in Echipa Hospice de Maraton pentru oricare dintre cursele disponibile, primeste un pachet special de servicii precum: scutire de taxa de participare, kit de informatii si fundraising, tricou personalizat Hospice Team, acces Pasta Party Buffet inainte de eveniment, Antrenament Specializat, Premii pentru cei mai bun fundraiseri si servicii de ospitalitate post-cursa (sala de recreere, masaj, bufet si bauturi).

Alergatorul, membrul Echipei Hospice promite sa stranga suma minima de 500 RON din donatii individuale sau sponsorizari corporate cu sprijinul si consultanta echipei de Strangere de Fonduri Hospice Casa Sperantei.

HCS isi propune sa foloseasca Maratonul Bucuresti ca si eveniment platforma pentru o Campanie de Strangere de Fonduri pentru pacientii cu boli incurabile. Campania implica un eveniment de recrutare de alergatori si voluntari pentru Hospice.

Consideram ca alinarea durerii pentru cei de langa noi care sufera de o boala incurabila este datoria fiecaruia iar comunitatea trebuie educata si motivata sa se implice activ in sustinerea acestor servicii de ingrijire gratuita.


| Date beneficiari
    Familiile copiilor – 360 parinti
Fratii copiilor- 300 copii
Voluntari- 150 persoane
Alergatori TEAM Hospice- 250 persoane
Participantii la eveniment: 6.000 de persoane


| Rezultatele proiectului
    1. In urma Maratonului am reusit sa strangem suma de 172.000 lei care a asigurat 1,500 de vizite de ingrijire la domiciliul pacientilor.
2. Campania de recrutare si PR a generat 22,000 noi vizite pe pagina web a fundatiei. Vizitatorii au aflat despre serviciile GRATUITE de ingrijire oferite pacientilor cu boli incurabile.
3. Voluntariat pentru comunitate: 350 de voluntari si alergatori s-au implicat activ intr-o campanie de responsabilitate sociala.
4. Participarea suporterilor HCS din Romania, Moldova, UK, Germania la eveniment
5. 15 companii au sustinut alergatorii din Team HOSPICE, ca parte a politicii proprii de implicare sociala
Hospice Casa Sperantei si-a asumat pentru Romania misiunea de a dezvolta serviciile gratuite de ingrijire paliativa pentru bolnavii incurabili.Cresterea vizibilitatii si informarea comunitatii cu privire la aceste servicii vor contribui pe termen lung la implinirea acestei misiuni.


| Bugetul proiectului (in RON)
    21000

| Parteneri
    Bucharest Running Club, RO Club Marathon, International Running Club, Hospices of Hope, Hospice Casa Sperantei, Hospice Angelus Moldova, Coca Cola, Noriel Toys, Duracell, Athenee Palace Hilton, Cocor Media, Sales Express, Hotel Intercontinental, Sugar Media, Goodsign, Lays, Eden Spa si Vel Pitar. GlaxoSmithKline, Apa Nova, Acvatot, DTZ Echinox, Procter & Gamble, Duracell, AIMDR, Decathlon

| Website-ul proiectului
    www.bucharest-marathon.com; www.hospice.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes