close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Big Build 2011



| Organizator:
    Habitat pentru Umanitate Beius
| Categorie:
    Proiecte si campanii de voluntariat
| Problema de fond
    In Beius a functionat pentru mult timp un orfelinat, cel mai mare din zona. Dupa implinirea varstei de 18 ami, orfanii trebuiau sa paraseasca institutia si ajungeau in strada. Putini reuseau sa se descurce, restul dormeau pe banci, prin gara sau parcuri.

Tot in Beius se gasea o baraca veche in care oameni saraci din Beius, tineri sau varstnici inclusiv cu copii si-au facut un adapost temporar, care insa i-a prins in capcana lui: avand in vedere ca le oferea un acoperis deasupra capului ei n-au mai vrut sa plece, desi iarna era extrem de frig, iar sobolanii si insectele erau peste tot.


| Scopul proiectului
    In 2009 la Beius a avut loc prima editie a evenimentuli Big Build cand 200 de irlandezi, romani sau alte nationalitati si-au unit fortele pentru a construi in doar o saptamana 10 locuinte pentru oameni cu venituri reduse ce locuiau in conditii improprii. Tot atunci au vizitat si asa numita \"Casa Alba\" din Beius, o baraca improvizata unde locuiau 8 familii. Conditiile teribile au determinat Habitat sa realizeze un parteneriat cu Primaria Beius pentru a construi locuinte noi in locul baracii care risca in orice moment sa se surpe peste locatari.

Big Build 2011 Big Build 2011 Big Build 2011

| Aria geografica
    Beius/Bihor

| Rezumat
    Big Build 10 a fost evenimentul Habitat al anului 2010 în România şi în Irlanda de Nord, în plus a fost un eveniment major al ţărilor Europene afiliate organizaţiei. Big Build 10 a fost găzduit în Beius, Judeţul Bihor, România, între 2 şi 9 Octombrie, 2010.

Principalul obiectiv a fost fost construirea a 12 locuinte în doar 5 zile în parteneriat cu oameni dezavantajaţi, cu sprijinul a 120 de Nord-Irlandezi şi alţi voluntari din tara si strainatate. Locuintele au fost destinate unor tineri care au crescut in orfelinate sau unor varstnici care au trait in conditii insalubre timp de 5 ani intr-o baraca abandonata precum si altor oameni ce au locuit in conditii foarte grele. Un alt obiectiv atins prin prezenta mare in media a fost constientizarea asupra existentei nevoii de voluntari si de tragere a unui puternic semnal de alarma asupra locuirii saracacioase si marginalizarii unor oameni din cauza acesteia.

Resursele financiare si materiale au fost asigurate din mai multe surse: voluntarii care au lucrat alaturi de beneficiari si-au platit toate cheltuielile de cazare masa si transport si in plus au lasat o donatie care sa acopere munca lor. Partenerii Fundatia Vodafone, Lafarge, Adeplast, Saint Gobain Glass, Candore au furnizat materialele de constructie pentru eveniment. Partenerii media Crisana, Magic FM si iConsult (au asigurat gazduirea gratuita a websiteului si actualizarea acestuia) + un webcam care a transmis live tot evenimentul au asigurat vizibilitatea acestuia.


| Date beneficiari
    /

| Rezultatele proiectului
    In urma proiectului 12 familii, tineri din orfelinate sau varstnici au o locuinta decenta si sanatoasa in care pot locui acum in demnitate.
Beneficiarii au fost implicati direct in realizarea proiectului ei muncind fiecare peste 500 de ore ca voluntari alaturi de ceilalti participanti din proiect.
A fost mobilizata comunitatea locala multi voluntari contribuind la succesul proiectului.
S-au dezvoltat parteneriate cu mai multe companii. Programele de CSR au fost vizibile, companiile implicand fonduri si angajati in cadrul proiectului.
Au fost atrasi parteneri media importanti pentru o buna vizibilitate a proiectului. Pe langa acestia au fost periodic stiri despre eveniment, atat la nivel local cat si national sau chiar international avand in vedere ca multi dintre voluntari erau din Irlanda de Nord.
Au fost implicate autoritatile locale care au sprijinit proiectul, iar ca un rezultat in plus, drept dovada a succesului acestui proiect, Primaria si Consiliul Local Beius au mai alocat o bucata de teren pentru construirea a inca 25 de locuinte.


| Bugetul proiectului (in RON)
    600000

| Parteneri
    Habitat pentru Umanitate Beius / Habitat for Humanity Northern Ireland / Habitat for Humanity Romania / Fundatia Vodafone / Lafarge / Adeplast / Saint Gobain Glass / Candore / Crisana / Magic FM / iConsult

| Website-ul proiectului
    http://www.habitatbeius.ro/proiect/big-build-2010





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes