close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



StudentFest 2011 Compromis



| Organizator:
    Organizatia Studentilor din Universitatea de Vest Timisoara
| Categorie:
    Arta si cultura
| Problema de fond
    StudentFest a aparut din necesitatea de exprimare a tinerei generatii, a tanarului artist - grupul tinta al proiectului, oferindu-i un cadru de manifestare propice si oferindu-i posibilitatea de a fi instruit si remarcat de catre invitatii speciali ai festivalului. Tinerii artisti, studenti, s-au plans de faptul ca invatamantul a ramas aproape la fel de rigid, nelasand o libertate reala de miscare. Spatiile de expunere a lucrarilor sunt la randul lor invechite si nu pot fi adaptate la cerintele actuale ale tinerilor artisti. Publicul nu mai este invatat cu accesul liber la cultura, iar interesul acestuia pentru produsul cultural a scazut ingrijorator, corelat cu cresterea preocuparii pentru activitati non-culturale, mai ales pentru activitati care aduc beneficii materiale. De aici si tema inovativa a festivalului, Compromis!

| Scopul proiectului
    Scopul proiectului: Crearea unui mediu propice dezvoltarii personale si profesionale a tinerilor artisti si a unei platforme de educatie non-formala.

Obiective:
Promovarea timp de 8 luni a 300 de artisti tineri prin evenimente organizate in domeniul artei.

Asigurarea accesului unui numar de 20.000 de persoane la evenimente cultural-artistice de calitate.

Crearea unei retele de promotori locali si nationali pentru sprijinul potentialului grupurilor de tineri artisti.

Dezvoltarea unei platforme de cooperare intre tineri artisti pentru initierea de proiecte culturale si artistice sincretice.


StudentFest 2011 Compromis StudentFest 2011 Compromis StudentFest 2011 Compromis

| Aria geografica
    Timisoara, Botosani, Satu Mare, Bucuresti, Galati, Constanta, Cluj

| Rezumat
    StudentFest 2011 Compromis a fost un festival organizat de studenti pentru studenti, desfasurat practic in perioada 2 – 8 mai 2011. Sectiunile de Teatru, Fotografie, Muzica, Film, Arhitectura, Publicitate, Arte plastice si Literatura au organizat workshop-uri inchise si deschise, ateliere, training-uri, expozitii, dezbateri si conferinte.
StudentFest 2011 a satisfacut urmatoarele nevoi ale tinerilor artisti:
1. Nevoia de comunicare si cooperare.
2. Nevoia de contact cu artisti consacrati din domeniile studiate.
3. Nevoia unei promovari initiale a reusitelor artistice.
4. Nevoia suplimentarii educaiei formale din scoala cu o forma complementara de educatie nonformala.
Obiectivele proiectului:
1. Promovarea timp de 8 luni a 300 de artisti tineri, dintre care 50% din Timisoara, prin evenimente organizate din domeniul artei si culturii.
2. Asigurarea timp de doua luni a accesului unui numar de 20.000 de persoane la evenimente cultural-artistice de calitate in municipiul Timisoara.
3. Crearea unei retele de promotori locali, nationali si internationali formata din critici, artisti consacrati, actori in domeniul culturii si artelor pentru sprijinul potentialului grupurilor de tineri artisti.
4. Dezvoltarea unei platforme de cooperare intre tineri artisti din domeniul artelor cu artisti din alte domenii cu scopul de a initia proiecte culturale si artistice sincretice.
Printre rezultatele proiectului avem: aparitia de oportunitati de crestere a contactului dintre artisti, intarirea rolului educatiei non-formale in formarea artistilor, accesul crescut la cultura in Timisoara.


| Date beneficiari
    Studentii au dorit sa se implice direct in acest proiect asa ca au aplicat in functie de preferinte. Au beneficiat astfel de un cadru coerent si profesionist. Acesti beneficiari directi au fost cei care au participat la workshop-urile inchise, indrumati de specialisti recunoscuti. Aceasta experienta de invatare a fost completata de calitatea informatiilor in cadrul meselor rotunde, atelierelor si conferintelor programate.
Beneficiarii indirecti- cei care au dorit sa intre in contact cu munca tinerilor artisti au diseminat informatia si au beneficiat de pe urma transferului de expertiza de la participantii StudentFest, avand acces liber la evenimente culturale de valoare. Acestia au fost cei carora le-a fost schimbata perceptia legata de tinerii artisti si de marele potential al acestora care trebuia promovat.


| Rezultatele proiectului
    Prin organizarea StudentFest a aparut o largire a orizonturilor tinerilor, care vreme de o saptamana au intrat in contact cu arta de calitate. Au aparut oportunitati de crestere a contactului dintre artistii din Romania si cei din alte state. StudentFest contribuie la intarirea rolului educatiei non-formale in formarea tinerilor artisti, precum si la acceptarea importantei si utilitatii acesteia de catre reprezentanti ai mediului academic. Un alt efect pe termen lung al StudentFest-ului, mai ales prin prisma numeroaselor editii desfasurate pana in prezent, este accesul crescut la cultura al populatiei municipiului Timisoara. Astfel, cetatenii beneficiaza de o serie de evenimente cultural-artistice de calitate, plasate in locatii accesibile care le confera o vizibilitate ridicata.
Rezultatele StudentFest sunt multiplicate in mediile participantilor si se concretizeaza la nivelul unor evenimente ulterioare, care sunt inspirate de modelul StudentFest si implementate prin adaptare la grupurile tinta vizate, in multe centre universitare din Romania. Toate acestea au dus la extinderea oportunitatilor de manifestare artistica libera accesibila tinerilor la nivel national. Numarul de proiecte derulate de artistii participanti la StudentFest a crescut ca urmare a initierii unor proiecte impreuna cu alti participanti StudentFest sau pornind de la atelierele de lucru din festival. Exemplul cel mai concludent sta in cantitatea si calitatea lucrarilor pe care le prezinta in festival artisti care au participat la editii anterioare ale StudentFest.


| Bugetul proiectului (in RON)
    34897,09

| Parteneri
    Universitatea de Vest din Timisoara (UVT); Consiliul Local si Primaria Municipiului Timisoara; Consiliul Judetean Timis; Muzeul Banatul Timisoara; Reiffeisen Bank; OSD Green Printing; 24-FUN - parteneri media; Radio Guerilla; Retro; Noua Acropola; Timisoara.ro; Opinia Timisoarei; Ziua de Vest; TVT89

| Website-ul proiectului
    www.studentfest.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes