close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte







| Organizator:
    
| Sectiune:
    Programe
| Problema de fond
    Potrivit Romania Interagency Operațional Update (iunie 2022), aproape 1,2 milioane de refugiați au sosit în România în acel moment, fugind de conflictul din propria țară. Dintre aceștia, 86.200 au rămas în România și 65,9% dintre refugiații care solicitau protecție temporară erau femei. Potrivit aceleiași informări, până la sfârșitul acelui an școlar, în școlile românești erau înscriși 2.577 de copii ucraineni, inclusiv 991 de preșcolari.
În România, World Vision a desfășurat mai multe evaluări rapide multisectoriale a nevoilor (RNA). Rezultatele evaluărilor au arătat că, la București, la sfârșitul lunii martie 2022, 57% dintre refugiații ucraineni erau cazați în centrele pentru refugiați și 53% nu erau siguri cât timp vor rămâne în România.
Provocările cheie s-au concentrat pe educație si incluziune sociala.


| Scopul programului
    Scopul proiectului este de a oferi asistență umanitară incluzivă, determinată de nevoi, refugiaților și românilor vulnerabili, celor mai vulnerabili copii și familiilor acestora. Obiectivele strategice pe care le abordează acest proiect includ următoarele:
• Oferire de asistență vitala în natură și în numerar pentru a satisface nevoile de bază de hrană, adăpost și WASH (apă, salubritate și igienă).
• Contribuie la furnizarea de educație incluzivă, echitabilă și de calitate pentru copii.
• Sprijinirea parteneriatelor locale echitabile, demne și împuternicite pentru a răspunde eficient nevoilor.




| Acoperire
    București, Brașov, Iași, Suceava, Constanța, Galați, Cluj, Vâlcea

| Rezumat
    Proiectul a fost conceput pentru a răspunde nevoilor umanitare urgente ale populației din Ucraina, în special în ceea ce privește accesul la educație, având în vedere impactul critic al conflictului din Ucraina și al pandemiei COVID-19 asupra acestui sector. Obiectivele proiectului au fost stabilite în urma unei analize a nevoilor la nivel național și a feedback-ului comunităților afectate. Scopul principal a fost acela de a oferi asistență umanitară incluzivă, axată pe nevoi, pentru refugiații și românii vulnerabili, în special pentru copiii și familiile acestora.
Pentru a atinge aceste obiective, proiectul s-a concentrat pe mai multe activități cheie, inclusiv oferirea de asistență în natură și în numerar pentru a satisface nevoile de bază ale populației afectate, precum hrană, adăpost și igienă. De asemenea, s-a urmărit contribuția la furnizarea unei educații incluzive, echitabile și de calitate pentru copii și sprijinirea parteneriatelor locale pentru a răspunde eficient și eficace nevoilor.
Proiectul s-a desfășurat în 8 zone geografice ale României, unde s-au refugiat un număr mare de ucraineni. S-au dezvoltat și susținut 16 centre educaționale pentru a oferi un mediu sigur în care copiii refugiați și localnicii au avut acces la activități educaționale personalizate, au fost dezvoltate și implementate hub-uri portabile de conectivitate în 3 locații, pentru a facilita accesul la educație online și alte resurse digitale, au fost organizate cursuri de comunicare și sprijin lingvistic pentru a ajuta copiii și familiile să se integreze mai ușor în comunitățile locale, a fost asigurata securitatea alimentara prin distribuirea de alimente și truse de igienă, precum și prin stabilirea unor magazine sociale în zonele cu un număr mare de refugiați.


| Date beneficiari direcţi
    

| Activitati
    

| Rezultatele programului
    

| Parteneri
    Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București, Direcția Generală de Asistență Socială şi Protecția Copilului Sector 6, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 2, Fundația Academică a Universității Tehnice de Construcții București, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov, Biblioteca Județeană ”Ioan N. Roman” Constanța, Inspectoratul Scolar Județean Constanța, Biblioteca Județeana Antim Ivireanu, Vâlcea, Universitatea Ștefan cel Mare Suceava, Asociația Institutul Pentru Parteneriat Social Bucovina, Asociația Diaconia - Filiala sector 6, Parohia Acoperământul Maicii Domnului și Sfântul Ioan Rusul – Brâncuși, Asociația CARUSEL, Agenția Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Brașov, Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale, JRS Romania - Jesuit Refugee Service Romania, Fundația Pontica.

| Despre organizator
    

| Website proiect
    



Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes