close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



DPC - Doneaza par copilasilor



| Organizator:
    Societatea Studenților Mediciniști Iași
| Categorie:
    Comportament civic si participare publica
| Problema de fond
    Romania nu detine un registru functional pentru bolile rare și cronice ale copiilor. Organizatiile nonguvernamentale au publicat in noul Registru al Cancerelor la Copil primele cifre oficiale privind numarul de copii bolnavi de cancer: in fiecare saptamana, sunt diagnosticati 6 copii cu aceasta boala. In acest context, este de la sine inteleasa aplicabilitatea initiativei de a confectiona peruci pentru copiii care isi pierd parul in urma tratamentelor. Majoritatea familiilor pun pe primul plan cheltuielile legate de insanatosirea sau ameliorarea simptomelor fizice ale copiilor. DPC isi propune sa asigure confortul si increderea copiilor al caror aspect exterior sufera multiple schimbari.

| Scopul proiectului
    Scopul principal al proiectului este ajutorarea copilasilor bolnavi de cancer prin oferirea unui motiv de bucurie autentica, ce va contribui la recapatarea increderii lor in sine. Aceasta noua atitudine pe care si-o vor insusi, le va crește calitatea vietii, indiferent de cantitate. Pe de o parte, beneficierea de o peruca poate fi o forma de ingrijire paliativa in cazul situatiilor mai putin fericite. Pe de alta parte, poate marca inceputul unei noi atitudini in fata vietii care il asteapta pe respectivul copilas, care a fost bolnav, iar acum doreste sa traiasca normal.

DPC - Doneaza par copilasilor DPC - Doneaza par copilasilor DPC - Doneaza par copilasilor

| Aria geografica
    Extindere în 40 de orașe, 30 de județe

| Rezumat
    Proiectul DPC presupune confectionarea de peruci din par natural pentru a fi oferite copiilor bolnavi din România care si-au pierdut parul in urma tratamentelor aplicate pentru vindecarea cancerului. Proiectul se desfasoara in doua etape: colectarea donatiilor de par (martie-decembrie 2015) si colectarea donatiilor financiare pentru a asigura costul perucilor (incepand cu ianuarie 2016). Proiectul a capatat amploare rapid, fiind cunoscut in 40 de orase, 30 de judete, avand un numar de 80 de saloane implicate in colectarea donatiilor de par. In cadrul proiectului au fost deja confectionate 49 de peruci, distribuite la nivel national prin intermediul Asociatiei Little People.
Activitatea DPC poate fi urmarita pe pagina oficiala de facebook a proiectului: https://www.facebook.com/doneazaparcopilasilor/


| Date beneficiari
    Copii cu patologii de tip oncologic din Romania, 49 pana in prezent

| Date beneficiari
    Parintii copiilor, asistentii si cadrele medicale care intra in contact cu copilul

| Activitati
    Echipa DPC este formata din voluntari: persoane care au avut aceeasi viziune asupra conceptului, care si-au dedicat timpul acestei cauze si care s-au implicat în actiunile DPC pentru a asigura buna desfasurare a proiectului. In cadrul proiectului au fost realizate parteneriate cu 80 de saloane implicate in colectarea donatiilor de par. Peste 2000 de voluntari din Romania si-au donat parul pentru aceasta cauza. Perucile din cadrul proiectului sunt confectionate la Galati, cu ajutorul doamnei Stela Chiriloiu, fondatoarea site-ului peruci.ro. Desi ni se face o reducere substantiala, costul unei peruci variaza intre 400 și 1400 de RON.

| Rezultatele proiectului
    Consideram ca mobilizarea pana in prezent a peste 2000 de persoane care si-au donat parul pentru a confectiona peruci pentru copilasii bolnavi de cancer, reprezinta un prim rezultat satisfacator. Ne incurajeaza bunavoința donatorilor care, de cele mai multe ori, depașesc conditia minima impusa de prelucrarea perucilor si ne trimit codite mai lungi de 17 cm. Ne impresioneaza faptul că parintii donează impreuna cu proprii copilasi, de aici reiesind si latura educativa a initiativei noastre. Am oferit pana acum un numar de 49 peruci unor copilasi care s-au bucurat cu adevarat de darul primit. Lipsa donatiilor materiale ne-a limitat la acest numar, insa avem încredere ca lucrurile s-au remediat in acest sens. Satisfactia copiilor si modalitatea în care s-a schimbat perceptia lor despre sine sunt vizibile si ne-au confirmat ca era nevoie ca acest proiect sa fie initiat și ca este necesar sa fie derulat în continuare. Nu in ultimul rand, parintii copilasilor bolnavi au trait, alaturi de acestia, aceleasi emotii intense, iar feedback-ul pe care l-am primit ulterior demonstreaza inca o data impactul pozitiv pe care il au perucile in viata copilasilor aflati in dificultate, fie ca este vorba de o schimbare de natura fizica sau psihica.

| Bugetul
    20000,00

| Parteneri
    Asociatia Little People Romania

| Website proiect
    http://doneazaparcopilasilor.ssmi.ro/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes