close

Aboneaza-te

Scrie numele si adresa ta de email mai jos iar noi iti vom trimite mail de cate ori avem noutati pentru tine.Reginele  

Participanti & ProiecteNoaptea alba a creatorilor si designerilor de produs, editia V| Organizator:
    Asociatia Atelierul de Creatie
| Categorie:
    
| Problema de fond
    Creatorii de produse, de idei si de content au nevoie de un spatiu de dialog, de sesiuni de experimente artistice si de o interactiune interdisciplinara constanta cu pulsul cultural romanesc. Domeniul produselor de autor este unul in plina expansiune, designerii si creatorii de produs au realizat forumuri unde discuta subiecte precum: design-ul de produs ca o afacere, statutul juridic pentru un creator de produse, realizarea brandului personal, si detalii despre fidelizarea cumparatorilor.
Prin Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs ne propunem sa acoperim atat designul contemporan de bijuterie, designul vestimentar cat și si zona design-ului de produs.


| Scopul proiectului
    Scopul proiectului Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs este valorizarea produselor de autor, si create de designeri de produs din Romania prin realizarea evenimentelor de nisa la nivel naţional.

Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs ajuta la educarea publicului fata de piața produselor de autor, despre cum sunt acestea create, nivelul de munca implicat, ce presupune realizarea si vanzarea acestora din perspectiva creatorilor, toate acestea ducand la schimbarea statutului produselor industriei creative in opere de arta, cu valoare adaugata.


Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs, editia V Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs, editia V Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs, editia V

| Aria geografica
    Bucuresti

| Rezumat
    Editia a V-a a proiectului Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs, finantata de Ministerul Culturii, a creat cadrul specific unei galerii de arta contemporana intr-o locatie eleganta,(Centrul Cultural Casa Artelor) potrivita pentru prezentarea si promovarea creatorilor si designerilor talentati, dar si pentru incurajarea interactiunii dintre expozanti si vizitatori.

Cei 27 de creatori si designeri de produs expozanti, reprezentanti ai unor directii creative diferite & Galeria de Arta Artfooly au constituit o expozitie omogena de arta contemporana& produse ale industriei creative romanesti ce a inspirat vizitatorii, bloggerii si fotografii prezenti la eveniment cu idei si tehnici de creatie inovative.

Peste 6.000 de vizitatori au venit în 22-23 octombrie la desfăşurarea efectivă a Nopţii albe a creatorilor şi designerilor de produs, ediţia a V-a, la Centrul Cultural Casa Artelor, am avut un DJ: Grobby Anne, şi un pianist oficial: Alex Racoviță, peste 10 bloggeri oficiali, 15 voluntari, 2 fotografi voluntari, la care se adaugă echipa de proiect.

Mentionam ca toate obiectivele proiectului au fost atinse:
- am consolidat comunitatea locala si nationala de creatori și designeri;
- promovarea creatorilor debutanti talentati;
- identificarea liderilor si a formatorilor de opinie nationali: printre cei prezenti la eveniment s-au numarat Deco Box, Ciprian Manda, Wood be nice;
- redefinirea statutului de opere de arta contemporana ale produselor de autor, prin prezentarea acestora intr-o casa de patrimoniu restaurata;
- promovarea abordarilor alternative de evidentiere a patrimoniului romanesc;
- schimburi culturale interregionale si internationale| Date beneficiari
    6.000/absolventi de studii umaniste, de design, de advertising, de arta vizuala, de antreprenoriat si publicul consumator al acestei industrii creative

| Date beneficiari
    10.000/ cunoscatori ai limbii romane si engleze ce au avut acces la materialele noastre media transmise prin diverse medii online si offline

| Activitati
    Am ales sa abordam interdisciplinar un proiect menit a sustine mobilitatea culturala nationala, a identifica/ re-identifica si dezvolta noi publicuri, a promova arta romaneasca si patrimoniul cultural in spatii alternative de consum de cultura din Bucuresti: Centrul Cultural Casa Artelor.

Avand experienta a peste 200 de parteneriate media nationale si internationale, a peste 20 de evenimente la nivel national nu am intampinat niciun fel de probleme in implementarea si derularea proiectului.

Pregătirea proiectului pentru implemetare a presupus organizarea echipei proiectului si a voluntarilor Asociatiei Atelierul de Creatie in grupuri de lucru. Astfel am pus in aplicare metode de cercetare si redactare pentru realizarea materialelor media.

Metodele de promovare si vizibilitate ale proiectului cultural: Principala promovare s-a realiza pe site-ul www.revista-atelierul.ro si pe site-urile partenerilor media oficiali ai proiectului, bloggeri, voluntar.


| Rezultatele proiectului
    Rezultatele obtinute: 27 de participanti + artistii reprezentati de Galeria Artfooly.

Un rezultat anticipat al acestui proiect era formarea si dezvoltarea comunitatii designerilor si creatorilor de produs la nivel national. Putem afirma ca acest lucru a fost realizat, publicul (peste 6.000) si participantii constientizand nevoia crearii si mai ales dezvoltarii in mod real a unei astfel de comunitați. Un alt argument pentru atingerea acestui rezultat asteptat: participantii au venit din zone diferite ale Romaniei pentru a fi prezenti la Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs. Au venit participanti din Republica Moldova, Brasov.

In cadrul ziarului editiei am prezentat coerent fiecare participant si creatiile acestuia.

Prin intermediul acestui proiect, participantii au interactionat cu personalitati deja consacrate in domeniul creatorilor si designerilor de produs, printre aceste personalitati s-au numarat Andrei Cornea si Daniel Loagar de la Wood Be Nice, Liliana Stoica de la DecoBox, Ciprian Manda, curatoarea Anca Negescu de la Artfooly, Vika Tonu.

Participantii la acest proiect primesc sprijin atat din partea Asociatiei Atelierul de Creatie pentru dezvoltarea unei viitoare afaceri prin oferirea de spatiu de prezentare a afacerii in paginile ziarului, cat si din partea altor profesionisti din domeniu sau organizatii de profil. Consideram ca peste 50% dintre vizitatorii acestui eveniment apreciaza produsele de autor si inteleg de ce un produs de autor este o investitie buna.


| Bugetul
    23550

| Parteneri
    Ministerul Culturii, Centrul Cultural Casa Artelor, Primaria Sectorului 3, Galeria de arta Artfooly

| Website proiect
    http://www.revista-atelierul.ro/?s=Noaptea+alba+a+creatorilor+si+designerilor+de+produs

Copyright © Gala Societatii Civile si Millenium People 2010 - 2018
Site dezvoltat de Netvibes & BORŢUN•OLTEANU D/G/TAL