close

Aboneaza-te

Scrie numele si adresa ta de email mai jos iar noi iti vom trimite mail de cate ori avem noutati pentru tine.Reginele  

Participanti & ProiecteFondul Stiintescu - Program National| Organizator:
    Federația Fundațiile Comunitare din România
| Categorie:
    Premiul Special Organizația NEW ENTRY
| Problema de fond
    Exista o discutie din ce in ce mai animata in societate despre performanta si cultura din scolile romanesti. Parinti, ong-uri, companii si alti oameni interesati de educatie sunt din ce in ce mai implicati si dornici sa contribuie la o schimbare. Dar ceea ce lipseste din peisaj este un cadru mai larg in care toti cei interesati sa-si poata organiza ofertele si efortul.Pe de o parte, scolile nu au mecanismele necesare pentru a folosi resursele disponibile in jurul lor, in timp ce micile ong-uri sau grupuri de initiativa nu au acces la resurse.Fundatiile Comunitare au, astfel, oportunitatea de a concentra si organiza resurse locale in jurul educatiei. Cu atat mai mult cu cat, in ultimii ani, au evoluat in a-si asuma un rol important in comunitatile pe care le servesc si s-au constituit intr-o miscare nationala cu o viziune comuna.


| Scopul proiectului
    Stiintescu este un fond local destinat educatiei STEM si care are ca scop principal finantarea si de idei inovatoare care pot face stiintele mai atractive pentru elevii din invatamantul preuniversitar si care pot fi aplicate cu sprijin financiar din comunitate.
obiectivele programului sunt:
sa ofere beneficiarilor resurse pentru a crea proiecte care sa faca stiintele mai atractive si interesante pentru elevi.
sa incurajeze filantropia individuala si sa aduca la un loc, in jurul unui subiect important precum educatia, o comunitate locala de suporteri si oameni de actiune


Fondul Stiintescu - Program National Fondul Stiintescu - Program National Fondul Stiintescu - Program National

| Aria geografica
    Sibiu, Bucuresti, Iasi, Cluj, Brasov, Mures, Odorheiu Secuiesc, Bacau, Oradea, Fagaras, Prahova

| Rezumat
    

| Date beneficiari
    794 de elevi, profesori, parinti care au obtinut finantarea proiectelor de la fundatia comunitara

| Date beneficiari
    14981 de elevi si copii care participa la desfasurarea proiectelor; familiile lor, publicul participant la evenimentele de pe parcursul proiectelor sau la evenimentul mare, de final, al fiecarei editii.

| Activitati
    Stiintescu are un specific aparte cu etape clare de desfasurare identice pentru toate fundatiile comunitare care il implementeaza. Prima faza este cea a designului de program care se face impreuna cu actorii locali pentru a rezulta la capatul mai multor luni de consultare un program specific comunitatii. Etapa urmatoare este dedicata strangerii de fonduri din comunitate de la donator corporate sau de la cei individuali prin organizarea de diverse evenimente de strangere de fonduri (Cercul Donatorilor Individuali, Crosul pentru scoli, Swimaton). Sumele atrase din comunitate sunt dublate de RAF. Fiecare fundatie are un calendar propriu influentat de etapa de fundraising. Urmeaza lansarea apelului de proiecte in comunitate, pe baza unui ghid al aplicantului si a unui formular de inscriere. Proiectele primite sunt evaluate de de un juriu independent format din experti în educatie si stiinte, reprezentanti ai mediului de afaceri si persoane active din comunitatea locala. Dupa selectie, exista o intalnire a tuturor beneficiarilor necesara pentru cunoastere si prezentare a desfasurarii programului si a etapelor de raportare, de monitorizare și a felului in care sunt comunicate activitatile desfasurate, etc. Pe parcursul programului coordonatorii sunt in permanenta legatura cu beneficiarii si acorda sprijin ori de cate ori este necesar. Fiecare editie de Stiintescu se incheie cu un eveniment final in care toate proiectele sunt prezentate publicului.


| Rezultatele proiectului
    

| Bugetul
    2632500

| Parteneri
    Romanian American Foundation, Fundatia Comunitara Sibiu, Fundatia Comunitara Bucuresti, Fundatia Comunitara Iasi, Fundatia Comunitara Cluj, Fundatia Comunitara Brasov, Fundatia Comunitara Mures, Fundatia Comunitara Odorheiu Secuiesc, Fundatia Comunitara Bacau, Fundatia Comunitara Fagaras, Fundatia Comunitara Prahova, Fundatia Comunitara Oradea

| Website proiect
    www.stiintescu.ro

Copyright © Gala Societatii Civile si Millenium People 2010 - 2018
Site dezvoltat de Netvibes & BORŢUN•OLTEANU D/G/TAL