La editia a VII-a a Galei Societatii Civile, care a avut loc la Ateneul Român, in seara de 20 mai, FSC Bacau a beneficiat de o tripla recunoastere.

In competitia pentru “Marele Premiu” au intrat cele mai bune proiecte sociale din 2008.

“A VII-a editie a Galei a continuat traditia consolidata cu fiecare eveniment, aceea de a recunoaste fiecare intiativa luata pentru imbunatatirea vietii intr-o comunitate si de a premia spiritul civic si responsabilitatea sociala in România”, arata Gabriela Achihai, presedinta FSC.

Cele 174 de proiecte demarate in 2008 si inscrise in concurs au atras fonduri de circa 21 de milioane de euro.

“Numarul mare de proiecte inscrise la competitia din acest an reprezinta un semnal ca in 2008 tot mai multe ONG-uri au inteles importanta pe care proiectele desfasurate de ele o are pentru societatea civila din România si au dorit sa le faca cunoscute la nivel national”, a declarat Andrei Bortun, director Millenium Communications, initiatorul Galei.

Bacaul a fost reprezentant FSC, care a obtinut doua mentiuni cu proiectele “Voluntari in halate albe” si “Clubul cu Lipici“ - o sansa la educatie pentru copiii de la tara. Proiectul “Servicii integrate pentru zona rurala” al FSC a primit „Premiul extraconcurs la juriului“.

„Dat fiind faptul ca Gala Societatii Civile e cel mai important eveniment anual de recunoastere a excelentei in domeniul activismului social care premiaza cele mai valoroase proiecte desfasurate de societatea civila suntem onorati de premierea proiectului nostru in finala acestei competitii”, a declarat Gabriela Achihai.