Organizatii neguvernamentale, grupuri de initiativa sau persoane fizice care au derulat proiecte civice in ultimul an sunt invitate sa se inscrie in cadrul competitiei Gala Societatii Civile pana in data de 30 martie.

ONG-urile au la dispozitie 17 sectiuni in care isi pot inscrie proiectele, exclusiv online, ale caror rezultate si schimbari generate pe termen mediu sau lung vor fi evaluate functie de mai multe criterii. Un juriu format din specialisti in implementarea si evaluarea proiectelor, jurnalisti, cercetatori, sociologi, jurnalisti, personalitati publice care s-au remarcat de-a lungul timpului prin implicarea activa in societatea civila din Romania, consultanti in CSR, comunicare, corporate affairs si community affairs vor nota proiectele intre 1 aprilie si 8 mai.

Incepand cu aceasta editie a fost introdusa o noua sectiune-galerie, dedicata proiectelor organizatiilor de tip Think Tank. Aceasta nu face parte din competitie, ci are rolul de a facilita intelegerea acestui concept. Proiectele inscrise aici vor fi promovate de catre galasocietatiicivile.ro si institute.ro pentru a facilita intelegerea conceptului si pentru a evidentia importanta acestui tip de proiecte pentru luarea deciziilor in domeniul politicilor publice. 
 
In fiecare an, competitia se incheie cu Festivitatea de acordare a premiilor, singura seara dedicata sectorului neguvernamental, care reuneste reprezentanti ai mediului asociativ, ai sectorului privat si din institutiile publice centrale, din mediul politic, cat si din mass-media. Aceasta va avea loc la inceputul lunii iunie, in Bucuresti. 
 
Cele douasprezece editii de pana acum au adunat in total peste 1.700 de proiecte non-profit. La editia de anul trecut, campania Bun venit pe lume!, implementata de catre organizatia Salvati Copiii Romania, a castigat Marele Premiu. Bun venit pe lume! a avut ca obiective strangerea de fonduri pentru dotarea cu incubatoare si echipamente performante a maternitatilor din Romania, pentru salvarea bebelusilor nascuti prematur. Scopul a fost reducerea cu 15% a mortalitatii infantile si a mortalitatii copiilor sub 5 ani, in perioada 2010 - 2015.

Mai multe informatii despre modalitatea de inscriere sunt oferite pe site-ul proiectului: www.galasocietatiicivile.ro, in sectiunea Competitie.  
Gala Societatii Civile este un proiect al Fundatiei “Gala Societatii Civile”.
 
Sustinatorii Galei Societatii Civile sunt KMG International prin Rompetrol Well Services, care de noua ani este partener principal, Fundatia Vodafone Romania ca sponsor fondator, Bursa Binelui, un proiect al BCR, Carpatcement Holding, Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, Avon Romania, BCR, Rusu+Bortun Brand Growers, Netvibes Romania, Media Image, 360 Revolution si Kaustik.
 

Pentru mai multe informatii:
Sorina Daescu Topceanu
PR manager
0728 300 564
sorina@institute.ro