15 mai 2013: Festivitatea de acordare a premiilor Galei Societatii Civile, editia a XI-a va avea loc in data de 3 iunie, incepand cu ora 20.00, la Opera Nationala Bucuresti.

Evenimentul va fi prezentat de Mircea Toma - Psiholog, jurnalist si activist pentru drepturile omului si de Catalin Stefanescu - Realizator si moderator TVR 1.

In cadrul evenimentului vor fi premiate cele mai bune proiecte implementate de sectorul asociativ in ultimul an. Acestea au fost alese de catre un juriu format din peste 60 specialisti in implementarea si evaluarea proiectelor, din cele 220 de proiecte si programe care au fost inscrise in cadrul competitiei, de catre 151 de reprezentanti ai sectorului non-profit si neguvernamental din toata tara. Mai multe detalii despre proiectele inscrise, dar si despre membrii juriului puteti gasi pe www.galasocietatiicivile.ro

In cadrul Festivitatii de premiere, se vor acorda premii pentru urmatoarele categorii si sectiuni:

CATEGORIA A
Educatie, Invatamant, Cercetare
Arta si Cultura
Apararea drepturilor individuale/ colective
Comportament civic si Participare publica
Sanatate
Incluziune sociala
Servicii de Asistenta sociala
Protectia mediului
Dezvoltare economica si sociala

CATEGORIA B
Proiecte si campanii de VOLUNTARIAT
Proiecte pentru TINERET
CATEGORIA C
Buget - / Eficienta + - Premiul pentru Eficienta
IMPACT – Premiul pentru Impact
DURABILITATE – Premiul pentru Durabilitate
ORIGINALITATE – Premiul pentru Originalitate

CATEGORIA D
Sectiunea Proiecte si campanii de CSR
Sectiunea Programe

"Prin asocierea cu Gala Societatii Civile sustinem recunoasterea celor mai bune proiecte care vin din societatea civila. Parteneriatul dureaza de mai bine de noua ani si ramanem alaturi de acest proiect pentru ca impartasim misiunea, viziunea si valorile lui. Rompetrol incurajeaza si sustine oameni cu realizari importante, care stau in spatele acestor proiecte inovative. Acesti oameni sunt modele de succes pentru antreprenoriatul social si avem nevoie de ei in societatea moderna", a declarat Alexey Golovin, Director Comunicare Grup Rompetrol

De asemenea, in cadrul festivitatii de premiere, va fi anuntata si cea mai buna propunere de proiect depusa in cadrul sectiunii dedicata editiei "2013 - Anul European al cetatenilor", sprijinita si organizata in parteneriat cu Reprezentanta Comisiei Europene in Romania.

Iar pentru cel de-al treilea an consecutiv va fi acordat unei organizatii "Premiul Dan Manoleli pentru Dezvoltarea Societatii Civile".

In acest an, organizatorii au nominalizat la premiile speciale o serie de campanii sociale, desfasurate de reprezentanti ai celor trei sectoare [public, privat si asociativ], concretizate in campanii de comunicare, care au o conotatie educativa si/sau sociala, cu scopul de a informa, sensibiliza sau de a schimba atitudini si comportamente si care au reusit sa atraga atentia asupra unor probleme cu care societatea se confrunta.

Initiata in anul 2002, de-a lungul celor  unsprezece editii ale Galei Societatii Civile, au fost inscrise in competitie 1.556 de proiecte, semnate de catre organizatii non-profit, neguvernamentale, grupuri de initiativa sau persoane fizice. La editia de anul acesta s-a inregistrat un numar record de inscrieri.

Gala Societatii Civile este un proiect al Fundatiei “Gala Societatii Civile”, part of Millenium People.

Partener principal: Grupul Rompetrol 

Sponsor fondator: Vodafone Romania

Parteneri: Carpatcement Holding, GSK Romania (GlaxoSmithKline), ANPCDEFP, Tineret in Actiune, Avon Romania, Bursa Binelui, Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, Fundatia ERSTE, Coca-Cola HBC Romania, Carrefour, ING Asigurari de Viata.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Operei Nationale Bucuresti.

Parteneri media principali: Hotnews, Kanal D, B1 TV, EuropaFM, Evenimentul Zilei, Capital.

Parteneri media: Digi24, Biz, Euromedia, Elevate, Wall-Street, IQads, Tataia, Sapte Seri, Primaria Sectorului 1 al Municipiului Bucuresti, Zeppelin, igloo, Think Outside The Box.

Parteneri traditionali: Rusu+Bortun Brand Growers, Netvibes, Hostway si 360 Revolution.


Pentru mai multe informatii contactati:
Maria Neneciu
PR Officer - Millenium People
Mob: 0730 709 478
E-mail: maria.neneciu@milleniumpeople.ro
http://www.milleniumpeople.ro/