Organizatii neguvernamentale, grupuri de initiativa sau persoane fizice au la dispozitie 17 sectiuni in care isi pot inscrie proiectele implementate anul trecut. Acestea vor fi evaluate functie de criteriile relevanta, eficacitate, coerenta si impact. Pana acum, Gala Societatii Civile a numarat peste 1850 de proiecte din toate domeniile (de la sanatate, educatie, participare publica, tineret, pana la arta si cultura, dezvoltare economica si sociala sau protectia mediului) si a premiat la fiecare editie peste 40 de ONG-uri. Gala Societatii Civile recunoaste succesul initiativelor civice si creeaza o punte de legatura intre sector si mediul privat, mass media si sectorul administrativ. 

„Am initiat Gala Societatii Civile in anul 2002, cu scopul de a-i face pe romani sa constientizeze existenta sectorului neguvernamental, importanta societatii civile, obligatia si puterea fiecaruia dintre noi de a schimba sau imbunatati lucrurile. Astazi, dupa 14 ani, constatam un interes din ce in ce mai mare pentru sustinerea, promovarea si dezvoltarea organismelor societatii civile, atat din partea sectorului privat, cat si din partea autoritatilor statului. Este un moment care trebuie fructificat si exact in acest sens vine si apelul nostru pentru toti reprezentantii sectorului non-profit: am lansat astazi inscrierile pentru editia 2016 a  Galei si ne dorim sa promovam si sa premiem cat mai multe initiative civice, din intreaga tara. Intrati pe galasocietatiicivile.ro si inscrieti proiectele implementate. Putem sa aratam ca suntem din ce in ce mai multi. Si din ce in ce mai puternici” declara Andrei Bortun, Presedinte „Fundatia Gala Societatii Civile”, initiatorul Galei Societatii Civile. 

Marii castigatori ai ultimelor cinci editii ale Galei Societatii Civile au fost alesi din sectiunile Sanatate si Educatie. Castigatorul editiei 2015 a fost proiectul Policlinica Sociala Baba Novac al Fundatiei Regina Maria, care ofera acces la servicii medicale de calitate pentru 1.500 de pacienti, persoane fara venit si fara asigurare medicala. 

Seara dedicata sectorului asociativ din Romania, cand vor fi anuntati castigatorii Galei Societatii Civile, va avea loc la inceputul lunii iunie, in Bucuresti. Festivitatea de acordare a premiilor reuneste reprezentanti din mediul asociativ, ai sectorului privat, din institutiile publice centrale, din mediul politic, cat si din mass-media.

Mai multe informatii despre modalitatea de inscriere sunt oferite pe portalul: www.galasocietatiicivile.ro, in sectiunea Competitie.  

Informatii utile: Regulament I Ghid de inscriere I Inscriere/ Proiecte I Ghid de jurizare

Gala Societatii Civile este un proiect al Fundatiei “Gala Societatii Civile”.

Sustinatorii Galei Societatii Civile sunt KMG International prin Rompetrol Well Services, partener principal, Fundatia Vodafone Romania, sponsor fondator, BCR, Avon Romania. Parteneri traditionali: Rusu+Bortun Brand Growers, Netvibes Romania, Media Image, 360 Revolution si Kaustik.
 
Pentru mai multe informatii:
Sorina Daescu Topceanu
Communication manager
0728 300 564
sorina@institute.ro