Luni, 13 august 2012 a avut loc festivitatea de deschidere a scolii internationale de vara „Bucharest Summer University 2012”, organizata de Academia de Studii Economice si Uniunea Studentilor Academiei de Studii Economice din Bucuresti.

Evenimentul este organizat prin intermediul Senatului Studentilor, cu mentoratul Facultatii de Comert, in parteneriat cu Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei.

In acest an 30 de tari sunt reprezentate la Bucuresti la cel mai important program educational de vara organizat anual de Academia de Studii Economice. Aflata la cea de-a opta editie, scoala internationala de vara „Bucharest Summer University 2012” reprezinta un prilej pentru tinerii veniti din intreaga lume sa aprofundeze teme economice de actualitate prin dialog si dezbateri cu specialisti din mediul academic si cel de afaceri.

Acestia vor participa in perioada 12-26 august la cursuri, seminarii si dezbateri pe tema: „Creativitate si inovare pentru afacerile viitorului”. Printre speakerii de renume invitati pe parcursul celor doua saptamani se afla profesori din Austria, Elvetia, Israel, Italia, Japonia, Slovacia si Romania, dar si practicieni straini ce activeaza in mari companii nationale si internationale.

In completarea programului academic, organizatorii au pregatit si un program cultural care consta in diferite activitati in aer liber, seri culturale, petreceri si excursii menite sa ofere participantilor un cadru favorabil pentru interactiune si comunicare, precum si oportunitatea de a se cunoaste si de a se familiariza cu aspectele importante ale culturii romanesti. Ca si in cadrul editiilor anterioare ale evenimentului, Senatul Studentilor ASE Bucuresti va oferi tinerilor din cele 30 de tari ocazia de a cunoaste Bucurestiul altfel. In program este inclus un tur cu bicicletele ce are ca destinatie finala Palatul Parlamentului, pe care participantii vor avea ocazia sa il viziteze. Tot acolo se va organiza si o dezbatere, organizata cu sprijinul Fundatiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei.

La sfarsitul celor doua saptamani ale scolii de vara, in urma sustinerii unor probe practice si scrise de verificare a cunostintelor, participantii vor putea obtine o diploma de participare si 5 puncte credit transferabile international (ECTS) pe care studentii la ciclurile de licenta, masterat sau doctorat, le vor putea folosi in cadrul universitatii de unde provin.

La ceremonia de deschidere a scolii internationale de vara „Bucharest Summer University 2012” au fost prezenti cei 50 de participanti, specialisti in domeniu, reprezentanti ai Academiei de Studii Economice din Bucuresti, precum si reprezentanti ai sponsorilor, partenerilor si suporterilor acestui eveniment international.

 

Sursa: www.stiriong.ro