Ministerul Mediului si Padurilor impreuna cu Jandarmeria Romana au incheiat un protocol de colaborare, pentru cresterea eficientei actiunilor de prevenire si combatere a infractionalitatii in cadrul ariilor naturale protejate.

Protocolul prevede si sanctionarea faptelor contraventionale si luarea masurilor legale in situatiile de natura infractionala constatate.

Prin intermediul acestui protocol se urmareste organizarea si executarea in comun a unor actiuni pentru prevenirea si combaterea faptelor de incalcare a prevederilor normelor referitoare la regimul ariilor naturale protejate. Precum si prevenirea si combaterea actelor de agresiune indreptate impotriva personalului administratiilor ariilor protejate/custozilor aflat in exercitarea atributiilor functionale.

De asemenea, administratorii/custozii ariilor naturale protejate vor efectua patrule comune cu jandarmii pentru supravegherea arilor naturale.

Prin aceste obiective, Ministerul Mediului si Padurilor Partile si Jandarmeria Romana urmaresc aplicarea cu eficienta sporita a legislatiei din domeniul ariilor naturale protejate si promovarea proiectelor pe aceasta linie.