Intre 1 si 30 septembrie, bibliotecile publice pot aplica pentru granturi de 4.000 si, respectiv, 15.000 RON in cea de-a doua etapa a programului ”Idei de mii de lei” sustinut de programul Biblionet in Romania.

Toate cele peste 1500 de biblioteci publice incluse in programul Biblionet sunt eligible. Ideile si proiectele asteptate pentru inscriere trebuie sa raspunda nevoilor specifice ale comunitatii si sa vizeze teme precum educatia, comunicarea cu rudele din strainatate, legislatie, turism, gasirea de locuri de munca, agricultura, servicii bancare, sanatate, comert pe internet, evenimente culturale.

Competitia ”Idei de multe mii de lei” isi propune sa sprijine dezvoltarea durabila a bibliotecilor publice din Romania si este deja la a doua runda de finantare. Bibliotecile pot aplica individual pentru ”Idei de 4000+lei” sau in parteneriat pentru ”Idei de 15.000+lei”. Selectia aplicatiilor va avea loc in luna octombrie iar castigatorii vor fi anuntati la 1 noiembrie 2012.

”Pe langa echipamente si  formare, programul Biblionet vine si cu aceasta componenta de granturi, menita sa impulsioneze bibliotecarii sa dezvolte idei noi, solutii, propuneri si proiecte si totodata, sa-I sprijine pentru le si pune in practica. Sunt trei etape de finantare anul acesta si fiecare ofera 6 granturi de pana la 1500 de USD  si 4 de cate 5000 USD. Sunt in total 87.000 de USD pe care programul Biblionet ii investeste in initiativele si ideile bibliotecarilor pentru comunitatile lor.”
a declarat Paul-Andre Baran, director al programului Biblionet.

Printre ideile castigatoare din prima runda a competitiei din luna iunie a acestui an se numara infiintarea unui birou unic de informatii pentru comunitate, organizarea unor intalniri de educatie sexuala intre adolescenti si psihologi sau campanii de informare pentru prevenirea cancerului de san.


***
Despre proiectul Biblionet
Biblionet este o initiativa a Fundatiei Bill & Melinda Gates in valoare totala de 26,9 milioane de dolari pe o durata de 5 ani si isi propune facilitarea accesului la informatie prin introducerea tehnologiei moderne in bibliotecile publice.

Programul Biblionet include pana in acest moment peste 1500 de biblioteci locale, dotate cu 6.460 de calculatoare si echipamente aferente si peste 2.175 de bibliotecari formati si isi propune sa atinga peste 2000 de biblioteci la finalul programului.

Pentru mai multe informatii despre programul ”Idei de mii de lei” accesati: www.biblionet.ro