Primaria sectorului 6 şi Fundatia Vier Pfoten au semnat miercuri un protocol pentru sterilizarea a animalelor fara stapan din acest spatiu administrativ.

Campania va incepe pe 10 septembrie şi va dura şase luni, timp in care echipele Vier Pfoten s-au angajat sa prinda, deparaziteze, sterilizeze şi vaccineze cainii şi pisicile fara stapan din sectorul 6.

Potrivit primarului Rareş Manescu, semnatarul protocolului, administratia locala va pune la dispozitie un teren de circa 700 metri patrati in Bd. Timişoara, unde vor functiona doua clinici medicale ale organizatiei partenere in protocol.

"Am bucuria sa demarez acel program anuntat in campania mea electorala. In primele luni de mandat am primit zeci de sesizari privind cainii fara stapan şi cred ca acest contract de colaborare care va incepe in sectorul 6 va rezolva aceasta problema arzatoare. Primaria va asigura cheltuielile cu deplasarea echipelor mobile pentru strangerea animalelor şi masa de pranz a personalului medical care va lucra in acest proiect pilot", a declarat Rareş Manescu. Reprezentanta Vier Pfoten, Anca Tomescu, a spus, cu prilejul semnarii protocolului, ca organizatia se angajeaza sa sterilizeze gratuit animalele fara stapan, amintind ca o campanie similara a mai avut loc in sectorul 6 in primavara acestui an.

"Vom lucra zilnic de luni pana vineri şi daca sunt urgente vom lucra şi in week-end. Avem in program reducerea numarului de caini prin sterilizare, dar vom cauta sa facem şi adoptii. Animalele se pot intoarce in teritoriu daca sunt dorite, iar cei agresivi vom cauta sa-i pastram in adaposturi", a spus Anca Tomescu.

Primaria sectorului 6 intentioneaza sa dezvolte aceasta campanie şi in alte sectoare ale Capitalei, dar şi in judetul Ilfov.

"Daca vom face doar noi acest program nu vom putea razbi. Trebuie şi alte autoritati locale sa se inscrie in aceasta campanie şi astfel vom reuşi ca in unu-doi ani sa rezolvam problemele cainilor comunitari", a spus primarul sectorului 6.

In clinicile medicale ce vor functiona vor lucra pentru inceput doi medici, doi asistenti şi patru oameni de teren. Potrivit datelor furnizate de Vier Pfoten, in Bucureşti ar exista aproximativ 25.000 de caini fara stapan, din care peste 70% se considera ca sunt sterilizati. Vier Pfoten va derula din luna septembrie o campanie de sterilizare similara, in parteneriat cu Primaria Capitalei.

Sursa: administratie.ro