O campanie impotriva cersetoriei se va derula timp de o luna jumatate in sectorul 6 al Capitalei, fiind organizata de Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, a anuntat luni Gabriel Petrea, viceprimarul sectorului 6.

Campania va fi axata pe doua componente, una de informare si una de strangere a cersetorilor de pe strada. Proiectul este demarat la initiativa consiliului local si are o valoare de 10.000 de euro, bani asigurati de autoritatea publica.

"Avem foarte multi copii si tineri care practica cersetoria in sectorul 6. Vrem sa constientizam cetatenii ca prin mila publica acesti cersetori sunt intretinuti si sunt tinuti in strada. Noi, prin Directia de Asistenta Sociala, putem oferi familiilor defavorizate sprijin pentru ca ei sa nu mai apeleze la cersetorie si sa aiba un trai decent. Vom organiza patrule de politisti si voluntari pentru a strange cersetorii din strada", a spus Marius Lacatus, directorul general al Directiei Generale de Asistenta Sociala, la o conferinta de presa.

Actiunile de informare se vor face prin amplasarea de bannere si impartirea de materiale informative in principalele intersectii ale sectorului 6, a spus viceprimarul Gabriel Petrea, precizand ca va functiona totodata si o linie telefonica de urgenta, 0731624849, destinata acestei campanii.

Pana in prezent, Directia Sociala a sectorului 6 a identificat in sector circa 50 de persoane care practica frecvent cersetoria, zonele vulnerabile fiind intersectiile, zona pietelor si a centrelor comerciale.

Persoanele depistate ca cersesc vor fi identificate si trimise in Centrul de primire in regim de urgenta al Primariei, unde vor beneficia de servicii de consiliere si asistenta.

Reprezentantul Politiei sectorului 6, Cezar Marinescu, a declarat, cu ocazia lansarii campaniei, ca fenomenul cersetoriei este inca de actualitate atat in sectorul 6 cat si in intreaga tara si a devenit un fenomen social grav. El a spus ca aceste persoane care apeleaza la mila publica pot fi sanctionate cu amenda de pana la 500 de lei, dar banii nu pot fi incasati niciodata la bugetul local pentru ca nu pot fi platiti de cei sanctionati. Marinescu spune ca o solutie pentru ca acesti cersetori sa nu mai stea pe strada ar fi modificarea legislatiei in vigoare care sa vizeze transformarea amenzilor in munca in folosul comunitatii.

Sursa: administratie.ro