Rata de reciclare a hartiei a fost de 63,4% in 2006 in statele membre ale Uniunii Europene, potrivit datelor oferite de Consiliul European pentru Reciclarea Hartiei, informeaza un comunicat Paper Plus.

Potrivit informatiilor Paper Plus, inregistrarea unei rate de reciclare a hartiei de 63,4% pentru 2006 este un rezultat care situeaza Europa inaintea Statelor Unite ale Americii si Asiei, in aceasta privinta. Pana in 2010, Uniunea Europeana tinteste o cota de reciclare a hartiei de 66%. In scopul atingerii acestui procent sunt implicate toate statele membre actuale ale Uniunii Europene, inclusiv Romania.

Cu toate acestea reciclarea este o preocupare noua in Romania, motiv pentru care datele statistice cu privire la acest domeniu sunt aproape inexistente, potrivit reprezentantilor Paper Plus. Conform datelor din piata, 65% dintre romani ar fi dispusi sa consume mai putina hartie sau sa refoloseasca pungile din plastic. Mai putini, insa, ar planta copaci sau arbusti, iar proportia celor care ar strange hartie pentru reciclare este si mai mica.

Conform studiului, 58,2 milioane de tone de hartie au fost reciclate in 2006 in Europa, cu o crestere de 9.8% fata de 2004. Atingerea targetului de 66% de hartie reciclata pana in 2010 inseamna ca doua tone de hartie vor fi reciclate in fiecare secunda in Europa.