Asociatia Non-Profit Alucro, singura organizatie din Romania care deruleaza campanii de informare dedicate colectarii si reciclarii dozelor din aluminiu, s-a intalnit pe parcursul acestei luni cu reprezentanti ai marilor companii si ai autoritatilor locale din Timisoara, Cluj, Bacau si Bucuresti. In aceste orase au fost organizate intalniri informale desfasurate sub forma unor sesiuni de informare publica, privind programul international Every Can Counts, o platforma europeana care se deruleaza in tari ca Anglia, Irlanda, Franta si Austria. 
 
Every Can Counts subliniaza importanta reciclarii dozelor de aluminiu indiferent de locul in care se consuma continutul acestora. Urmarind comportamentul consumatorilor aflat intr-o continua schimbare, programul atrage atentia asupra reciclarii dozelor si a protejarii mediului inconjurator. In acest sens, Asociatia Alucro urmareste sa implementeze programul la scara nationala, dar adaptat la nevoile locale, motiv pentru care a organizat o serie de intalniri in mai multe orase din tara, cu autoritatile si agentii economici, pentru a putea afla nevoile si problemele cu care se confrunta comunitatile locale. 
 
”Dupa campania nationala derulata in scoli, a venit randul mediului de afaceri din Romania sa afle care sunt beneficiile implementarii unui program de colectare selectiva in cadrul companiei. In general, retinerea vine din faptul ca unele companii nu se considera mari generatoare de deseuri de tipul dozelor din aluminiu, prin comparatie cu plasticul sau hartia. Scopul Every Can Counts este acela de a promova comportamentul responsabil si insusirea unor deprinderi in spirit ecologic in randul populatiei, motiv pentru care ne propunem sa implementam acest program in cat mai multe companii, indiferent de domeniul lor de activitate, de numarul angajatilor sau de cantitatile pe care le vor colecta. Astfel, atat companiile, cat si institutiile publice interesate, vor primi gratuit sprijinul nostru si logistica necesara derularii programului”, declara Adina Magsi, Director General, Asociatia Non Profit Alucro.  
 
Prin organizarea acestor intalniri locale, Asociatia Alucro a lansat o invitatie deschisa tuturor agentilor economici din mediul urban si rural, autoritatilor si mass-media. Toti cei interesati de implementarea programului Every Can Counts vor primi consultanta si suport logistic gratuit. In acest sens, vor fi puse la dispozitie materiale informative necesare, flyere, cutii de colectare, etc., acestea putand fi personalizate cu sigla companiei.  Evenimentele au fost organizate cu spirjinul partenerilor locali: Camera de Comert si Industrie a Romaniei - Camera Nationala, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, Camera de Comert si Industrie Cluj, Agentia pentru Protectia Mediului Cluj, Agentia pentru Protectia Mediului Bacau, Agentia de Dezvoltare Locala Bacau.
 
In paralel cu actiunile adresate mediului de afaceri, Alucro deruleaza campanii de informare si de colectare a deseurilor de la populatie prin intermediul centrelor comerciale care permit gazduirea unor puncte de colectare mobile. Cutiile Every Can Counts pot fi gasite incepand de astazi in Centrul Comercial Carrefour Colentina, unde toti cei care predau un numar minim de doze vor fi premiati pe loc. Concursurile cu premii se desfasoara in fiecare week-end la standul Every Can Counts.  
Pentru mai multe detalii despre reciclarea dozelor din aluminiu si despre cum puteti implementa programul in cadrul companiei, accesati: www.everycancounts.ro.
 
ALUCRO este o asociatie non-profit, fondata in 2010 de Can Pack Romania, AMEP American Packaging si EAA-Asociatia Europeana a Aluminiului. Scopul asociatiei este constientizarea, educarea si sensibilizarea unui segment cat mai mare al populatiei cu privire la colectarea si reciclarea dozelor din aluminiu. www.alucro.ro 
 
Contact presa: 
Nicoleta Talpes
nicoleta.talpes@imagefactory.ro 
 
Cui se adreseaza programul?  
1. Administratiei locale, producatorilor, operatorilor sau valorificatorilor de deseuri. Conform Ord. de Urgenta a Guv . nr. 196/2005 privind Fondul de Mediu s-a stabilit ca autoritatile locale sunt pasibile de amenda de 100 lei pe tona de deseuri in cazul in care nu se reduce anual cu 15% cantitatea de deseuri municipale depozitate la depozitele de deseuri, iar aceasta diminuare trebuie sa se realizeze prin colectare selectiva si valorificare, coroborata cu Dir. 94/62/CE amendata prin Dir. 2004/12/CE transpusa prin Hot. Guv. 621/2005, art. 19 care prevede obligatia autoritatilor administratiei publice locale de a asigura colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje de la populatie precum si valorificarea acestor cantitati.  
        
2. Companiilor de stat sau private, agentiilor economici (baruri, restaurante, hoteluri, benzinarii) companii aeriene, spitale etc. Implementarea programului „Every Can Counts”  pe segmentul business, este o modalitate eficace si vizibila pentru a arata  angajatiilor , partenerilor si clientilor orientarea spre sustanabilitate responsabilitatea si vointa de a construi un  viitor curat .Reciclarea este cea mai eficienta metoda de indeplinire a preverilor legale impuse de legislatia in vigoare .
Oferim suport si venim cu idei care pot motiva angajatii sa adere la program. Individual sau in echipe, fiecare poate deveni “ The Champion” iar reciclarea dozelor din aluminiu poate intra in rutina zilnica. Pe site-ul nostru gasiti materiale promotionale care pot fi comandate pentru a rasplati efortul comun.  
 
3. Colaborarea cu prestatori de servicii pe partea de logistica si colectare. Pe acest segment colaboram deja cu parteneri care au implementat / sunt in curs de implementare a programului “Every Can Couns” in locatiile in care deja opereaza si conclucram in vederea extinderii retelei de generatori la nivel national.

*Prestatori de servicii: societati de salubritate, colectori sau asociatii de preluare de responsabiliate.

Programul se poate adapta in functie de locatie iar  promovarea poate fi realizata prin mai multe mijloace specifice.
A. in cazul hypermarket-urilor, benzinariilor, barurilor, restaurantelor, magazinelor de retail: 
1. se pot amplasa stickere pe frigiderele in care se afla bauturi imbuteliate in doze 
2. se pot amplasa panouri de informare langa casele de marcat sau in zonele circulate din locatie
3. cutiile se pot amplasa la intrarea / iesirea din locatie, in zonele de restaurante, salile de cinema 
 
B. in cazul hotelurilor, companiilor aeriene, agentiilor de turism etc.
1. se pot introduce flyere in publicatiile puse la dispozitia vizitatorilor / pasagerilor 
2. se pot amplasa postere in lifturi / in zonele de trafic, check–in 
 
Contact presa: 
Nicoleta Talpes
nicoleta.talpes@imagefactory.ro