Primăria Municipiului București, prin Teatrul Ion Creangă, organizează, în perioada 07 - 14 octombrie 2017, cea de-a XIII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii.

Festivalul se desfășoară sub titlul „100, 1.000, 1.000.000 de povești” și oferă celor mici un program complex de educație teatrală și culturalizare.
Evenimentul reunește 22 de producții adresate copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 12 ani, maratonul FITC 2017 însumând peste 40 de reprezentații, dar și activități conexe, adresate tuturor celor care recunosc rolul teatrului și al artei în educarea tinerei generații. 

Realizate de artiști din 9 țări, spectacolele selecționate prilejuiesc întâlniri memorabile, vorbind despre diferențele dintre oameni, despre granițe și despre adaptare, producțiile alese aducând în atenția copiilor o diversitate de personaje și abordări. Pinguini curioși, cuprinși de întrebări filozofice, muncitori care visează, din inima unui depozit, o călătorie în jurul lumii în 80 de cutii, sau o poveste cu susul în jos, în care cuvintele scrise pe foi albe devin realitate, acestea sunt doar câteva dintre scenariile care aduc pe scena Festivalului universul plin de mirare și de sens al artelor spectacolului pentru publicul tânăr. 

Printre invitații acestei ediții se numără teatre și companii din Austria (Teatrul Asou), Belgia (Compania Gambalo; Teatrul de Spiegel), Israel (Teatrul Elmina; Teatrul Nephesh), Italia (Compania Factoria Transadriatica; La Societta della Civetta, Teatrul La Baracca – Testoni Ragazzi; Teatrul Telaio), Polonia (Centrul de Artă pentru copii din Poznań), Rusia (Teatrul CEH), Spania (Compania Da.Te Danza; Compania Markeliñe; Teatrul Labú) și Suedia (Teatrul Tre). FITC se bucură și de prezența unor trupe valoroase din țară, de la Brașov (Teatrul pentru Copii Arlechino) și Cluj-Napoca (Teatrul de Păpuși Puck; MiniREACTOR), programul fiind completat de o suită de producții din repertoriul Teatrului Ion Creangă.

Și publicul adult beneficiază de întâlniri și experiențe speciale. Pentru părinți, educatori și specialiști din domeniul teatrului pentru copii sunt programate workshop-uri, conferințe și laboratoare de parenting, dezbateri pe teme de interes în domeniul artelor spectacolului. 

Festivalul se desfășoară atât la Teatrul Ion Creangă – Sala Mică (Str. Biserica Amzei, nr. 21-23), cât și în alte teatre și centre culturale din Capitală. Printre instituțiile partenere care găzduiesc spectacolele și activitățile conexe FITC 2017 se numără: Teatrul de Comedie – Sala Nouă și Sala Studio, Teatrul Excelsior, Opera Comică pentru Copii, Centrul Național al Dansului București și Creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție.
Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii este, de asemenea, un concurs. Astfel, cele mai spectaculoase performanțe actoricești și cele mai valoroase producții vor fi recompensate de către juriul alcătuit din Robert Seguin (Director al Centrelor Culturale Municipale Limoges și al Festivalului „Kaolin și Barbotine”, Franța), Vlad Massaci (Regizor, România) și Adrian Titieni (actor și profesor universitar la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale”, România).

În semn de recunoaștere a importanței sale, competiția este sprijinită începând cu anul 2016 de către Institutul Cultural Român, care acordă cele două distincții decernate producțiilor: Premiul „Cornel Todea” și Premiul „Educația Timpurie”.
Inițiat în anul 2005, Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de povești” (FITC) este organizat anual de Teatrul Ion Creangă, fiind unul dintre cele mai longevive proiecte de gen din România. Inclus în proiectul european Small Size, Performing Arts for Early Years, finanțat prin

Programul Europa Creativă (2014 – 2020), FITC beneficiază de statutul de Festival internațional ASSITEJ și, începând cu anul 2015, de statutul de eveniment marca EFFE – Europe for Festivals, Festivals for Europe.
 
BILETELE pentru spectacole sunt disponibile în rețeaua Eventim și se pot achiziționa online, pe www.eventim.ro, de la Centrul de Relații cu clienții Eventim (Bd. I.C.Brătianu, nr. 6), din magazinele partenere: Vodafone, Orange, Librăriile Cărturești și Humanitas sau de la Casa de Bilete a Teatrului Ion Creangă (Str. Piața Amzei, nr. 13 / nr. tel. 0767 934 374). Detalii despre oferta de abonamente, biletele pentru activități conexe și modalitatea de achiziționare a acestora sunt disponibile pe http://www.fitc.ro/bilete-abonamente/
 
www.fitc.ro l Facebook.com/TeatrulIonCreanga

Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii – FITC 2017 
Organizatori: Primăria Municipiului București prin Teatrul Ion Creangă;
Cu sprijinul: Institutul Cultural Român și Uniunea Teatrală din România; 
Parteneri: Teatrul Excelsior, Teatrul de Comedie, Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, Opera Comică pentru Copii, Editura Pandora M, Sloop, Eventim; 
Festival recomandat de: Itsy Bitsy, Radio România Bucureşti FM, Radio România Cultural;
Parteneri media: Agerpres, Blitz TV, Euromedia, Evenimentul Zilei, SmartWoman, Business Review, Artline.ro, Iqool, Parenting Ads, Social Moms, Parents, 9vremparinti.ro, Gokid, Copilul.ro, Clubul bebelușilor, Timpul Cireşelor, Roata Mare, Centruldeparenting, Sfatulmamicilor, Totuldespremame, Desprecopii, Kidspots, UrbanKid, Şapte Seri;
Blog-uri partenere: Blogintandem, Educatiecudragoste, MamadeMatei, MamadePrintesa,  Meseriadeparinte, PrintesaUrbana,Tataincepator; 
Monitorizare media: MediaTRUST