Coordonatorii de proiecte, voluntarii, membrii ONG-urilor, reprezentantii institutiilor publice implicate in lucrul cu tinerii, dar si tinerii interesati sa scrie si sa depuna proiecte spre finantare, in cadrul programului european "Tineret in Actiune" sunt invitati sa participe la modulele de formare "Scrierea proiectelor in context Tineret in Actiune"

Sesiunile de formare sunt organizate de Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP), in perioada 2-7 septembrie, la Hotel Eden, Predeal. Toate costurile sunt acoperite de organizatori, modulele fiind co-finantate de Comisia Europeana.

Modulele se organizeaza pe urmatoarele actiuni din cadrul programului Tineret in Actiune, pentru fiecare in parte fiind disponibile cate 15 locuri:

- Schimburi de tineri (Actiunea 1.1)
- Serviciul European de Voluntariat (Actiunea 2)
- Proiecte pentru democratie participativa (Actiunea 1.3) si
- Intalniri ale tinerilor cu responsabilii de politici de tineret (Actiunea 5.1)
- Pentru Actiunile 1.3 si 5.1 se organizeaza un singur modul.

Sesiunea de formare ofera informatii despre cum se elaboreaza un proiect in cadrul acestor linii de finantare, ce pasi trebuie urmati in planificarea si scrierea lui si cum trebuie completate formularele de candidatura. Participantii vor afla ce activitati pot fi derulate intr-un astfel de proiect, pentru a se utiliza cadrul invatarii non-formale si valorile europene promovate de programul Tineret in Actiune.

Selectia participantilor se va realiza in functie de profilul acestora, luandu-se in calcul si capacitatea si motivatia lor de a-si valorifica ulterior competentele dobandite. In procesul de selectie vor avea prioritate candidatii care nu au mai participat la acest gen de cursuri si se va urmari, de asemenea, accesul unui numar cat mai mare de organizatii non-guvernamentale.

Formularul de candidatura trebuie completat integral si trimis la adresa de e-mail florina.fagaraseanu@anpcdefp.ro sau andreea.popovici@anpcdefp.ro, pana la data de 26 august. Pentru mai multe detalii si pentru formularul de candidatura accesati http://www.anpcdefp.ro/forum/viewtopic.php?t=2460.

Modulele fac parte din oferta Retelei Nationale a Formatorilor Programului Tineret in Actiune, alaturi de: "Metode si instrumente de educatie non-formala in context Tineret in Actiune", "Managementul proiectelor Tineret in Actiune" si "Managementul voluntarilor in context Tineret in Actiune".

Tineret in Actiune (Youth in Action) este programul Uniunii Europene  care sustine activitatile de invatare non-formala pentru tineri. Acesta vine in continuarea programului Tineret (Youth) si va fi implementat in perioada 2007 – 2013. Programul, cu finantare de la Comisia Europeana, vizeaza promovarea cetateniei active in randul tinerilor, dezvoltarea sentimentului de solidaritate si toleranta, sprijinirea intelegerii reciproce intre tinerii din diferite tari, promovarea cooperarii europene si contributia la imbunatatirea calitatii sistemelor de sustinere a activitatii de tineret. Cele 5 tipuri de actiuni finantate prin intermediul acestui program sunt: Tineri pentru Europa, Serviciul european de voluntariat, Tinerii in lume, Sisteme de sustinere si Sustinerea cooperarii europene. Bugetul total este de 885 milioane de Euro. In 2008, Romania are alocat un buget de 3.880.245 de Euro, pentru acest program. Pentru mai multe detalii, accesati site-ul www.anpcdefp.ro.