Reprezentantii Primariei municipiului Roman au inaugurat Centrul de Ingrijire de Zi pentru Copiii Aflati in Situatii de Risc, imobil situat in imediata apropiere a Scolii "Sergiu Celibidache".

Centrul vine in intampinarea a 50 de copii cu varste cuprinse intre 6 si 15 ani, proveniti din familii aflate in urmatoarea situatie: nu dispun de conditii socio-materiale suficiente pentru cresterea si educarea; familii cu multi copii, care intampina dificultati in sustinerea financiara a educatiei acestora; copii proveniti din familii monoparentale, aflate temporar in situatii de criza si copii ai caror parinti au ramas fara serviciu.

Cladirea in care isi desfasoara activitatea Centrul de Zi pentru Copii se afla in incinta Scolii Sergiu Celibidache si a fost reabilitata la standarde europene. Spatiile sunt complet amenajate, modernizate si dotate, la parter existand un cabinet psihologic si de evaluare medicala, birou administrativ, birou social, grup sanitar pentru persoane cu dizabilitati, sala de mese, oficiu, magazie. La etajul I se afla sala de activitati de grup, spatiu pregatire activitati, spatiu multifunctional, grupuri sanitare. Pentru buna functionare a centrului au fost create 10 noi locuri de munca permanente: director, pedagog, psiholog, asistent social, doi invatatori, profesor, medic, animator social educativ, personal de intretinere.

Cititi stirea integrala pe www.administratie.ro