Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului a dat publicitatii lista organizatiilor neguvernamentale ce fac parte din Comitetului Consultativ Tematic “Educatie”, constituit pentru pregatirea accesarii si implementarii fondurilor europene pentru perioada 2014 - 2020.

Organizatiile ce fac parte din Comitet sunt: Fundatia Dezvoltarea Popoarelor, Asociatia Agentia de Monitorizare a Presei, Asociatia Pakiv Romania, Asociatia pentru Implementarea Democratiei, Asociatia pentru pregatirea cetatenilor in vederea integrarii europene , Asociatia Regionala pentru Educatie si Dezvoltare – Suceava, Camera de Comert si Industrie Bacau, Camera de Comert si Industrie Valcea, Centrul Educatia 2000+, Fundatia Noi Orizonturi, Fundatia Soros, Institutul Bancar Roman, Institutul Intercultural Timisoara, Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei, Romani CRISS.

In cadrul Comitetului vor functiona mai multe grupuri de lucru pentru identificarea principalelor directii ce vor fi finantate la nivel sectorial.

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile saluta constituirea Comitetului si promoveaza prin intermediul Cartei Albe a sectorului ONG necesitatea unei reforme reale. Organizatiile neguvernamentale, participante la consultarile realizate pentru redactarea documentului, considera ca sunt necesare demersuri (concretizate in proiecte si programe) care sa sustina o educatie formala de calitate, completata de programe de invatare pe tot parcursul vietii, programe de voluntariat si cetatenie active, proiecte de educatie non-formala.

 

Sursa: stiriong.ro