100 de tei plantati in Timisoara, in cadrul campaniei "Planteaza un pom, pentru viitorul tau"

Lucia Ana Varga, secretar de stat in cadrul MMDD, a participat joi, 27 martie 2008, in municipiul Timisoara, la o actiune de plantare a copacilor, in cadrul campaniei "Planteaza un pom, pentru viitorul tau".

La actiunea de plantare, care s-a desfasurat pe Calea Buziasului, au participat peste 60 de elevi de la Grupul Scolar de Chimie Industriala, alaturi de reprezentanti ai ONG-urilor si ai presei, in prezenta primarului Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu.

Au fost plantati 100 de copaci din specia tei, artar si malin, sub supravegherea specialistilor de la Directia de Mediu din cadrul Primariei. In Timisoara, in perioada urmatoare, actiunea de plantare va continua si in alte locatii, folosindu-se si alte specii de arbori, cum sunt marul ornamental si ciresul japonez.

"Apreciez eforturile depuse de Primaria Timisoara, care a plantat in aceasta perioada peste 5400 de copaci. La ora acuala, in municipiu, sunt 16 mp de spatiu verde pe cap de locuitor iar planul de extindere a spatiilor verzi este astfel esalonat incat, in aceasta primavara, sa se planteze, in total, 10.000 de copaci. In aceste conditii, sunt optimista ca pana la finele anului 2010 Timisoara va atinge tinta de 20 mp de spatiu verde pe cap de locuitor, avand astfel reale sanse de a ajunge primul municipiu din tara care se va incadra in noile norme," a mentionat Lucia Ana Varga, secretar de stat in cadrul MMDD.

La initiativa secretarului de stat, campania "Planteaza un pom, pentru viitorul tau" a fost demarata in toamna anului trecut, in municipiul Oradea, cu aceasta ocazie fiind plantati peste 100 de copaci, la intrarea in oras.

Articolul integral pe www.green-report.ro