Lipsa dotarilor si oportunitatilor de invatare in institutiile de stat a determinat Acorns British Style Nursery sa doneze 10 centre de lectura pentru varsta 0-3 ani (un volum total de 140 de carti, 10 etajere si 8 canapele) catre 3 centre de educatie timpurie, Curcubeul Magic, Casuta cu Pitici si Stelute Zambitoare, apartinand Directiei Generale de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti (DGASMB). Actiunea s-a desfasurat in prezenta Printesei Marina Sturdza, sustinatorul proiectului de educatie timpurie 0 2 3 Early Education, initiat de Acorns, si al programului de stimulare a lecturii in special.
 
Dezvoltarea comunicarii si a limbajului pentru copilul cu varsta cuprinsa intre 0 si 3 ani reprezinta o arie importanta a evolutiei sale ulterioare ca si copil si apoi ca si adult. Tinand cont de faptul ca, in primul an de viata, aproape jumatate dintre neuroni dispar daca nu sunt stimulati, crearea unor experiente de invatare este esentiala in dezvoltarea creierului copilului. De aceea, Acorns a lansat initiativa dotarii creselor de stat si a altor institutii de educatie timpurie cu centre de lectura si instruirea personalului care lucreaza cu copiii. 
 
Fondurile necesare dotarii acestor centre, aproximativ 2000 Euro, au fost stranse in cadrul unei licitatii de carte organizata cu sprijinul parintilor copiilor inscrisi in Acorns si a sustinatorilor acestei initiative. Ulterior acestei donatii, Acorns va asigura (gratuit) instruirea personalului implicat in activitati alaturi de copii, pentru o buna utilizare a acestor centre in avantajul celor mici. 
 
Astfel, un numar de 120 de copii aflati in centrele coordonate de catre DGASMB vor beneficia de donatia Acorns British Style Nursery, urmand ca peste 35 de adulti sa fie instruiti gratuit pe tema lecturii cu un copil mic, importanta si beneficiile acesteia. 
 
“Lectura si cartile scrise special pentru copilul cu varsta 0-3 ani ofera multiple oportunitati de dezvoltare a limbajului, creste capacitatea de concentrare, asigura cresterea volumului de cuvinte si initierea copilului in ceea ce va urma dupa varsta de 3-4 ani, dezvolta lumea imaginara si capacitatea acestuia de a-si crea propriile povesti. Prin acest demers realizat cu sprijinul Printesei Marina Sturdza, Acorns British Style Nursery accentueaza, inca o data, importanta pe care o are mediul in care se dezvolta copilul mic, implicit cresa, unde poate petrece intre 4 si 10 ore pe zi, dotarea si pregatirea personalului care il ingrijeste si il stimuleaza, in devenirea lui, ca adult echilibrat si independent”, a declarat Valentina Secara, Manager General Acorns British Style Nursery.
 
Prima etapa a acestui proiect s-a desfasurat in 2013, odata cu dotarea Cresei Cercelus (sectorul 3) cu 4 astfel de centre, cu sprijinul Netherland Romanian Chamber of Commerce (Camera de Comert Olandeza in Romania).
 
Acorns British Style Nursery este prima organizatie din domeniul educatiei din Romania certificata Investor in People si a fost premiata cu Every Child Matters Standards Award. Acorns este membru al Council of British International Schools, British Association for Early Childhood Education, National Literacy Trust (Marea Britanie), National Children's Bureau (Marea Britanie), Early Years - the organization for young children (Irlanda de Nord) si British Romanian Chamber of Commerce, fiind afiliata International British School of Bucharest si Cross Frontier Education.

Proiect sustinut de Printesa Marina Sturdza.