Guvernul propune, intr-un proiect de act normativ, finantarea activitatilor asociatiilor romanilor din Italia, printr-un sprijin financiar de 125 de mii de euro.

Banii se vor aloca cate 5.000 de euro pe 25 de proiecte de comunicare, prin care sa fie imbunatatita imaginea Romaniei in Peninsula.

Dosarul aplicatiei pentru obtinerea finantarii de catre o astfel de asociatie va trebui sa cuprinda: statutul asociatiei, raportul de activitate al asociatiei pe ultimul an care sa faca proba unei minime experiente a organizatiei in derularea de proiecte, ca sefii organizatiei nu au suferit condamnari penale pe teritoriul UE, ca asociatia nu are datorii catre statul italian si ca membrii asociatiei nu sunt implicati in activitati politice pe teritoriul UE. ONG-urile vor putea face manifestari culturale, seminarii, conferinte, campanii de informare si sociale, isi pot cumpara echipamente IT si de comunicatii, mobilier de birou sau pot scoate materiale de informare si promovare a Romaniei (brosuri, pliante, albume, obiecte de artizanat, publicatii periodice etc.).