La initiativa Primarului Cristian Popescu-Piedone, normativul local a decis sa acorde o scutire de 100% de la plata impozitului pe cladiri aferent anului fiscal 2013, pentru 4 ONG-uri care isi desfasoara activitatea pe raza Sectorului 4.

Este vorba de Asociatia Romana Anti-Sida (ARAS), Societatea Handicapatilor Locomotor din Romania, Asociatia Ateliere Protejate si Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Sector 4, organizatii ce au ca principal obiectiv derularea de activitati social – umanitare si in sprijinul categoriilor vulnerabile.

Decizia a fost adoptata cu aplicarea legislatiei in vigoare, care stipuleaza scutiri de la plata impozitelor, in situatia imobilelor utilizate pentru activitati social-umanitare de catre asociatii, fundatii, culte.

Valoarea facilitatii fiscale oferita de Consiliul Local Sector 4 celor 4 ONG-uri totalizeaza 23.434.42 lei.

In prezent, sediul ARAS din Sectorul 4 gazduieste 5 persoane - vulnerabile la  infectia HIV, care au drept de sedere in baza unui contract de comodat, incheiat cu titlu gratuit pe perioada determinata de 1 an. Acestia sunt inclusi intr-un program de prevenire a infectiei cu HIV, a hepatitelor B si C, a altor infectii cu transmitere sexuala, s.a. Tot in sprijinul acestora sunt realizate periodic actiuni de promovare a  non-discriminarii si de integrare sociala.

In atelierul organizat de Asociatia Ateliere Protejate in Sectorul 4 vin zilnic 10 – 12 tineri cu nevoi speciale, in varsta de peste 18 ani, proveniti din centre de plasament. Acestia sunt inclusi intr-un proiect de terapie ocupationala, implicandu-se in confectionarea lumanarilor decorative si alte obiecte rezultate in urma lucrului manual.

Persoanele cu dizabilitati din Sectorul 4 participa la programe si activitati specifice, in vederea reintegrarii socio-profesionale, derulate cu sprijinul Societatii Handicapatilor Locomotor din Romania. Totodata, acest ONG ofera si servicii de asistenta sociala acestor persoane.

Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Sector 4are ca scop sprijinirea membrilor sai, acordand ajutoare sociale nerambursabile in bani, alimente si alte bunuri materiale pentru pensionarii cu venituri modeste, gratuitate la consultatii medicale si juridice, etc.

Sursa comunicatului de presa aici.