Consilierii judeteni au aprobat marti un parteneriat intre Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Olt si Fundatia "Hope and Homes for Children" Romania in vederea infiintarii unei case de tip familial pentru copii si tineri cu dizabilitati si sustinerii unor programe de prevenire a institutionalizarii, integrarii familiale si socio-profesionale a tinerilor cu dizabilitati.

Fundatia va construi din fonduri proprii o casa de tip familial pana in vara anului viitor, imobil pe care il va preda Directiei de Asistenta Sociala Olt, acesta institutie urmand sa asigure cheltuielile de personal si functionare a casei de tip familial. Cladirea va avea o capacitate de 12 locuri ce ar putea fi ocupate de tineri si copii cu dizabilitati asistati in prezent in centre de ingrijire si asistenta. Durata parteneriatul este de doi ani si va putea fi prelungita cu acordul celor doua parti.

In documentul aprobat marti este specificat faptul ca noua casa de tip familial este destinata copiilor si tinerilor cu dizabilitati care nu au posibilitatea de a creste in familie, iar cheltuielile de intretinere ale imobilului, salariile angajatilor si hrana copiilor vor fi asigurate de Directia de Asistenta Sociala de la data transferului grupului de copii in cladire. Costul mediu pe an pentru un copil sau tanar cu dizabilitati institutionalizat este in prezent de 24.409 lei.

Sursa:www.administratie.ro