Programul vizeaza elevii din scolile gimnaziale si licee si cuprinde doua componente: cea educationala, care a avut in acest an tema "ecoturismul in contextul gestiunii deseurilor", si componenta de colectare, desfasurata pe intreaga perioada a programului de catre CCR Romania, care ofera servicii de gestionare a deseurilor de echipamente electrice si electronice si deseuri de baterii si acumulatori portabili.
 
In cadrul componentei educationale s-au intrecut 23 de echipe formate din elevi de liceu si de gimnaziu din institutiile de invatamant participante, prezentand o macheta a unei locatii turistice, din judetul pe care il reprezinta, cu aspectul actual al zonei si imbunatatirile pe care le-ar aduce pentru ca locatia sa corespunda cerintelor europene pentru a deveni obiectiv turistic. 
 
Prin intermediul celei de-a doua componente, pe toata perioada anului scolar 2013 – 2014, au fost colectate 40 de tone de deseuri reciclabile (hartie, plastic, DEEE-uri) la nivelul intregii regiuni de nord-vest, dintre care peste 9.400 kg de deseuri electrice si electronice. 
 
In cadrul componentei educationale, ocupantii locurilor I, II si III au fost:
Gimnaziu:
1. Liceul Tehnologic Anghel Saligny Turt
2. Scoala Gimnaziala "Alexandru Vaida-Voevod" Cluj-Napoca
3. Scoala Gimnaziala Botiza, Maramures.
 
Liceu:
1. Liceul Teologic Reformat Satu Mare
2. Liceul Teoretic "Aurel Lazar" Oradea
3. Liceul "Kossuth Lajos" Nyiregyhaza – Ungaria.
 
Scoala Gimnaziala "Ion Creanga" Satu Mare a colectat cea mai mare cantitate de deseuri - 13.810 kg - dintre care peste 4.900 kg de DEEE-uri. 
 
Aceasta, alaturi de ocupantii locurilor I, II si III din cadrul componentei educationale, vor beneficia in perioada 28 iulie - 2 august 2014 de o saptamana de relaxare in tabara ecologica de la Tarna Mare.
 
La eveniment au participat reprezentanti ai Agentiei pentru Protectia Mediului Satu Mare, ai CCR Logistic Systems Romania, ai Consiliului Judetean Satu Mare, ai Prefecturii Satu Mare, ai Agentiilor pentru Protectia Mediului Maramures si Cluj, ai Societatii Ornitologice Romane - Sucursala Satu Mare, ai Inspectoratului Scolar Judetean Satu Mare si, bineinteles, cadre didactice din institutiile de invatamant participante.