Romania vrea sa promoveze turismul pe bicicleta. Tara noastra va avea 10 magistrale de cicloturism de sosea si 8 rute montane pentru fanii turismului pe bicicleta, potrivit unui proiect de lege propus de Ministerul Turismului, informeaza Antena 3.

Autoritatile romane s-au gandit la o noua strategie turistica, in conditiile in care in Elvetia turismul pe bicicleta a depasit incasarile de la schi, iar in Germania piata bicicletelor creste constant cu peste 10%, in ultimii ani. Este vorba de promovarea cicloturismului. Ministerul Turismului vrea sa creeze o retea nationala de trasee turistice pentru biciclisti.

Romania ar urma sa aiba zece magistrale de cicloturism de sosea si opt rute montane pentru iubitorii turismului pe bicicleta. Pe fiecare drum vor fi montate indicatoare colorate diferit, in functie de gradul de dificultate al traseului: albastru pentru lejer, rosu pentru mediu, negru pentru dificil si galben cu negru la traseul pentru experti.

Vor exista trasee nationale pe care pasionatii de mersul pe bicicleta le pot strabate in maximum 12 zile, in timp ce un traseu local va putea fi parcurs intr-o zi. Presedintele Federatiei Biciclistilor din Romania a declarat ca in prezent in Romania exista mai putin de 1.000 de cicloturisti pasionati care fac sistematic iesiri mai lungi si aproximativ 10.000 care fac excursii ocazionale sau scurte pe bicicleta. In ceea ce priveste turistii straini cel mult 5.000 vin anual in tara noastra sa practice cicloturismul.