Autoritatile din cadrul Ministerului Mediului lucreaza in prezent la un proiect de lege conform caruia toate institutiile publice vor fi nevoite sa utilizeze surse ecologice de iluminare incepand cu anul 2009. Reprezentantii Agentiei de Protectie a Mediului din Prahova sustin ca initiativa este una benefica si care va ajuta in viitor la conservarea energiei.

Reprezentatii Ministerului Mediului au elaborat un proiect de act normativ prin care obliga, incepand cu anul 2009, ca institutiile publice sa achizitioneze numai surse ecologice pentru iluminare. Mai mult decat atat, chiar si calculatoarele vor fi unele care vor conserva energia. Se pare ca in judetul nostru autoritatile au inceput deja sa se gandeasca la viitor si doresc ca gestionarea deseurilor sa se faca selectiv. "Noi folosim inca de anul trecut hartie reciclabila. Mi se pare o idee foarte buna din partea autoritatilor. Trebuie sa facem economie ca sa putem beneficia de energie si pe viitor. In Prahova, in institutiile publice se practica deja colectarea selectiva a deseurilor", ne-a declarat Camelia Steliean, director in cadrul Agentiei de Protectie a Mediului Prahova.

Chiar daca legea va fi votata, vechile produse nu vor fi inlocuite decat in momentul in care acestea nu vor mai functiona si nu in momentul in care legea va intra in vigoare. "Nu vom incepe sa schimbam becurile daca sunt bune, ci atunci cand nu vor mai functiona. Este un lucru care se va face in timp, dar care ne va ajuta enorm de mult in viitor", a adaugat Camelia Steliean.