Bună ziua. Pe mine mă cheamă Flori și am venit să prezint Știrile din Sport.”  Micuța de 7 ani a venit la Pro TV cu tot curajul din lume și fericită de prima experiență din viață într-un studio “de la televizor”. Flori a fost îndrumată pas cu pas de Corina Caragea, care i-a arătat cum se pregătește pentru jurnalul de Știri. 
 
Întâlnirea dintre Corina Caragea și Flori face parte din campania de strângere de fonduri „Viitorul strigă prezent!”, derulată de SOS Satele Copiilor România. Donațiile colectate în această campanie vor fi folosite în totalitate pentru susținerea la scoală a celor aproximativ 200 de copii și tineri lipsiți de îngrijirea familiei biologice și care cresc acum sub ocrotirea organizației. 
 
Flori crește în Satul SOS din București, alături de surorile ei mai mari și mama SOS, cea care are grijă de ele zi de zi. Fetița este clasa întâi și este pasionată de balet, gimnastică, dar și de...fotbal. Visul ei de a vedea cu ochii ei de unde se spun știrile la televizor i-a fost îndeplinit de frumoasa prezentatoare a Știrilor din Sport.
 
Corina Caragea i-a făcut un tur în redacție, a prezentat-o colegilor, apoi au mers împreună în studioul Știrilor. Flori a stat chiar în locul Corinei, iar prima știre citită de pe prompter a fost despre prietenul ei Alex, băiețelul din Satul SOS, căruia Ciprian Marica i-a indeplinit visul de a vedea un stadion adevărat. Micuța s-a ales deja cu porecla Gropiță, pentru că are gropițe în obraji, exact ca noua ei prietenă, Corina.
 
„Flori a fost un boost de optimism și inocență pentru noi, cei din Pro TV. A fost invitata mea de onoare și și-a luat pentru o zi porția de celebritate și îmbrățișări de la noii ei fani – eu și colegii. M-a surprins viteza cu care deschidea uși și inimi și învăța ce îi arătam. La numai 7 ani, nu știam nici să îmi scriu numele, iar ea își caută idolii pe internet, precum Nadia Comăneci, știe ce vrea să facă pe viitor și citește perfect – de pe prompter și în suflete. Abia aștept să ne revedem și îi mulțumesc pentru porția de fericire pe care ne-a oferit-o la început de săptămâna.” – Corina Caragea
 
Campania SOS Satele Copiilor „Viitorul strigă prezent!” continuă, iar cei care doresc să se implice pot contribui prin mai multe metode: 
 
 donaţii online pe website-ul campaniei.
 donaţii prin SMS la 8844 cu textul Mama (2 Euro/ lună), număr valabil în rețelele Orange, Vodafone și Digi Mobil.
 donații bancare direct în contul bancar al organizației SOS Satele Copiilor România: RO84BACX0000001080003013.
 
***
SOS Satele Copiilor România este o organizaţie neguvernamentală, membră a Federaţiei SOS Children’s Villages International, organism care derulează programe în 134 de ţări ale lumii. Asociaţia SOS Satele Copiilor România este prezentă în România de 27 de ani şi îşi desfăşoară activitatea prin 3 programe la nivel naţional: în Bucureşti, Cisnădie – Sibiu şi Hemeiuş – Bacău. 
 
Activitatea organizaţiei este centrată pe asistarea şi sprijinul acordat copiilor care au pierdut sau riscă să piardă îngrijirea familiei biologice. În prezent, 1000 de copii și tineri sunt sprijiniți direct de organizație, dintre care aproape 200 cresc în familia SOS România.
 
SOS Satele Copiilor România derulează, în paralel, servicii de prevenţie a abandonului, prin Centrele de Consiliere şi Sprijin pentru Copii şi Părinţi. 

www.viitorulprezent.sos-satelecopiilor.ro l