Este mesajul campaniei #NuEstiSingurPeLume, initiata din nevoia Romaniei de a intelege ca vulnerabilitatea femeilor nu este de condamnat. Ca victimele abuzului de orice fel, fie ca este fizic, emotional, sexual, financiar, nu raman in relatii cu abuzatorii lor pentru ca sunt proaste, ci pentru ca au in spate un trecut plin de abuzuri, care le determina sa aleaga parteneri abuzivi, cu acelasi tipar comportamental ca al persoanelor care le-au abuzat.

Initiatoarea campaniei #NuEstiSingurPeLume, Monica Berceanu, este psihoterapeut de familie si cuplu, si victima a abuzului.  Pentru ca oamenii au salvat-o din lanturile in care era stransa, azi lupta, la randul ei, pentru salvarea altor femeie si pentru libertatea lor.

Campania se desfasoara in perioada 2 MARTIE-2APRILIE, si cuprinde:
1. Postarea, pe site-ul www.monicaberceanu.ro , a articolelor de specialitate, care au ca subiect motivele care stau la baza abuzului, consecintele acestora, profilulul abuzatorului, modalitati de scapa de abuzator, vindecarea traumelor, si alte subiecte care au legatura directa cu abuzul.
2. Grupuri de suport pentru femeile care doresc sa depaseasca trauma
3. Organizarea unui eveniment dedicat tuturor femeilor, fie ca sunt victime sau nu, in care psihoterapeutul Monica Berceanu va prezenta paralele intre iubirea adevarata si cea toxica, astfel incat femeile sa poata constientiza tipurile de relatii in care sunt in prezent, sau au fost in trecut, spre a se vindeca si a nu mai repeta tiparul comportamental

Cum te poti implica:
1. Scriind articole de specialitate pe subiectul ABUZ fie pe blogul tau personal (cu mentiunea ca te alaturi campaniei #NuEstiSingurPeLume), sau pe site-ul www.monicaberceanu.ro.
2. Inscriindu-te In grupul NU ESTI SINGUR PE LUME, de AICI, unde fiecare dintre cei inscrisi pot adresa GRATUIT intrebari despre problemele cu care se confrunta in cuplu sau in familie si vor primi raspuns
3. Distribuind articolele de pe site-ul www.monicaberceanu.ro, pe toata perioada campaniei, pentru a ajunge la cat mai multe femei care au nevoie de ajutor.
4. Scriind, ca tata/barbat, pe profilul personal de facebook, raspunsul la intrebarea TATI, TU CE AI FACE DACA FETITA TA AR FI ABUZATA?, cu hashtag-ul #NuEstiSingurPeLume
5. Daca ai fost abuzata, sau o femeie dintre cunoscutele tale, sa scrii, pe scurt, povestea pe profilul tau personal de Facebook, cu hashtag-ul #NuEstiSingurPeLume, sau, sub anonimat, sa trimiti AICI povestea ta, pentru a fi publicata pe site-ul www.monicaberceanu.ro, pentru a ajuta cat mai multe femei sa intelaga ca nu sunt singurele care trec sau au trecut prin abuz, si ca exista vindecare dupa trauma.