In Europa, 77 000 de femei mor in fiecare an din cauza cancerului la san. In Romania, cancerul mamar reprezinta a doua cauza de mortalitate in randul femeilor, 6 500 de persoane fiind diagnosticate in fiecare an. Cu toate ca se observa o scadere a ratei mortalitatii, femei din ce in ce mai tinere sunt victime. Printre factorii care pot favoriza dezvoltarea acestei boli se numara sarcina tardiva si lipsa activitatii fizice.

Peste 10 000 de euro au fost directionati catre Institutul de Oncologie din Bucuresti ”Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” pentru achizitia de proteze mamare, cu sisteme speciale de sustinere si consiliere pentru femeile aflate in tratament. Distributia eficienta a echipamentelor achizitionate se va face cu sprijinul asociatiei P.A.V.E.L., care desfasoara activitati de sprijinire a copiilor bolnavi de cancer si a familiilor acestora. O proteza mamara costa 100 de euro.

Donatia a fost facuta in cadrul primei editii Casiopeea, - http://www.casiopeeacros.ro/  - crosul destinat luptei impotriva cancerului de san, organizat de Camera Franceza de Comert si Industrie din Romania (CCIFER), alaturi de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman si Primaria Municipiului Bucuresti, pe 10 octombrie, in Parcul Herastrau. Peste 1 600 de persoane au alergat in Herastrau, pentru o cauza nobila. Dintre acestea, aproximativ 900 au fost femei. Printre cei care au alergat pe 10 octombrie se numara: Fabrice Cambolive (Renault Group Romania), Frederic Bellon (GDF SUEZ), Marina Otelea (Medicover), Marie Sarraute (Groupama Asigurari), Octavian Morariu (presedinte al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman) si sotia sa, Nicoleta Morariu, Laura Badea (campioana olimpica).

„Lansam o provocare tuturor barbatilor sa se alature acestei cauze. Desi este un eveniment dedicat femeilor, fiecare dintre noi avem o mama, o sotie sau o sora si trebuie sa fim solidari cu eforturile de diagnosticare precoce a acestei maladii”, a declarat dl Bruno Roche, presedinte CCIFER.

Medicover a fost unul dintre sponsorii principali ai evenimentului si a premiat primii zece clasati prin vouchere pentru mamografii gratuite. Printre companiile care au oferit cadouri castigatorilor se numara: Renault Group, Natural Paris, Moa, World Class Academy.

17 companii s-au inscris in Corporate Challenge cu peste 1.000 de participanti. Cei mai multi dintre alergatori au fost de la GDF SUEZ, Renault Group si BRD – Groupe Société Générale, companii care au si sponsorizat acest eveniment alaturi de Apa Nova Bucuresti, Carrefour, Groupama, Cora, Decathlon, Institutul Francez Bucuresti.

***
Despre Medicover
Grupul Medicover este liderul serviciilor medicale private in Europa Centrala si de Est. 6000 de companii si 400 000 de oameni beneficiaza de serviciile clinicilor Medicover si ale laboratoarelor Synevo in Polonia, Romania, Ungaria, Cehia, Slovacia, Germania, Ucraina si Estonia. Medicover, unul dintre cei mai mari angajatori din sectorul medical privat, ofera servicii pe baza de abonament, dar si in sistem de policlinica cu plata, atat prin reteaua de centre proprii, moderne si complet echipate, cat si prin reteaua de centre partenere in continua expansiune. In Romania, Medicover are grija de sanatatea a peste 70 000 de abonati din 1500 de companii. Centrele Medicover sunt localizate in Bucuresti, Cluj Napoca, Constanta, Focsani, Iasi, Ploiesti si Timisoara. Reteaua de parteneri este formata din peste 140 de clinici din toate judetele tarii. Clientii Medicover beneficiaza de ingrijire medicala din partea unei echipe formate din peste 450 de medici si asistente.

***
Persoana de contact:
Sorina Daescu Topceanu
sorina [at] bortunolteanu.ro